1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Črna propaganda: Janša v Kumrovcu in Urškina klinika v Avstraliji

Deli na:

Nedeljski Dnevnik in Dnevnik sta se na več frontah lotila Janeza Janše. V Nedeljcu Aleksander Lucu ponavlja laži o Janševi gradnji klinike v Avstraliji, Dnevnikovi kolumnisti in novinarji v zgodbo o spričevalu poslanca DeSUS Ivana Simčiča vlečejo premiera in njegovo stranko SDS, za krono pa so objavili še domnevno fotografijo mladega Janše v Kumrovcu

Janša je že večkrat demantiral govorice, da naj bi v Avstraliji za soprogo Urško gradil bolnišnico, a Aleksander Lucu je v zadnji izdaji Nedeljskega Dnevnika trditev ponovil. Navedel je Janševo zavrnitev teh govoric, vendar je njihovo objavo opravičil z izgovorom, da se jih doma ne da preveriti. "Trditve o tem, da naj bi Janez Janša gradil zdravstveni center v Avstraliji so preprosto absurdne in neresnične," v SDS odgovarjajo Lucuju, Janša pa "na novinarska vprašanja, ki se tičejo njegovega premoženja, odgovarja transparentno in premoženjskih podatkov pred javnostjo ne skriva." O govoricah smo v članku Laži o Janševi kliniki v Avstraliji nedavno pisali tudi v Reporterju.

Včerajšnji Dnevnik je tudi objavil domnevno fotografijo Janeza Janše v majici s Titovo podobo, ki naj bi bila leta 1975 posneta v Kumrovcu. Janša naj bi med delom v mladinskih brigadah obiskal Titov domači kraj in tamkajšnjo partijsko šolo CK ZKJ, piše Dnevnik. A na fotografiji ni Janez Janša, odgovarjajo v SDS, Kumrovec pa je, kot še številni drugi jugoslovanski srednješolci, obiskal med obvezno šolsko ekskurzijo.

Demanti SDS na članek o avstralski bolnišnici:

JANEZ JANŠA NE GRADI IN NE FINANCIRA GRADNJE MEDICINSKEGA CENTRA ALI KLINIKE V AVSTRALIJI

V članku z naslovom »Avstralske bolnišnice in udba.net.«, ki ga je zapisal avtor Aleksander Lucu, navajate, da se doma ne da preveriti govoric in pisem na uredništvo, da Janez Janša za svojo mlado soprogo in prihodnost svoje mlade družine v Avstraliji gradi medicinski center, ki naj bi ga prevzela sposobna in podjetna zdravnica. Če pustimo vnemar, da nihče iz Nedeljskega dnevnika tovrstnih navedb ni preverjal prek nobene uradne institucije, kot je na primer Služba za odnose z javnostmi SDS ali Služba za odnose z javnostmi Kabineta predsednika vlade, je treba poudariti, da zavračamo vsa tovrstna namigovanja in natolcevanja, ki se v medijih pojavljajo že dalj časa. Trditve o tem, da naj bi Janez Janša gradil zdravstveni center v Avstraliji so preprosto absurdne in neresnične. Tudi predsednik SDS Janez Janša je omenjene navedbe o gradnji zdravstvenega centra ali zasebne klinike že pred časom zavrnil kot neutemeljene. Čeprav ste dejstvo, da je predsednik SDS Janez Janša omenjene govorice že zanikal, navedli tudi v članku, v nadaljevanju konkretnega zapisa vendarle vztrajate pri trditvah glede gradnje zdravstvenega centra.

Naj ob tem poudarimo, da je predsednik SDS Janez Janša 1. decembra 2011 javno razgrnil vse podatke o svojem premoženju na svojem Facebook profilu. Tudi iz teh podatkov jasno izhaja, da omenjene govorice ne zdržijo resne presoje. Poudarjamo tudi, da predsednik SDS na novinarska vprašanja, ki se tičejo njegovega premoženja, odgovarja transparentno in premoženjskih podatkov pred javnostjo ne skriva. Prav zato zavračamo vsakršna namigovanja in natolcevanja in ponovno poudarjamo, da Janez Janša ne gradi in ne financira gradnje zasebne klinike v Avstraliji, niti ne gradi in ne financira gradnje medicinskega centra.

Jernej Pavlin
Služba za odnose z javnostmi SDS