izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

daria-lorenci-flatz, jadranka, kumovi Njena.si

'Jadranka' iz Botrov: Najraje bi se zabila v zid!

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Črka "J" - Jelinčič?

Deli na:

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je za STA dejal, da je zelo možno, da je bila črka "J" najprej mišljena kot diskreditacija njega in SNS. "Zelo možno je, da sem bil prvotna tarča finske oddaje," je poudaril in dodal, da je to verjetno povezano s takratnimi visokimi ratingi SNS. Prepričan je tudi, da je bil novinar Magnus Berglund podkupljen.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je za STA dejal, da je zelo možno, da je bila črka "J" najprej mišljena kot diskreditacija njega in SNS. "Zelo možno je, da sem bil prvotna tarča finske oddaje," je poudaril in dodal, da je to verjetno povezano s takratnimi visokimi ratingi SNS. Prepričan je tudi, da je bil novinar Magnus Berglund podkupljen.

Kot je dejal Jelinčič, je možno, da je finska oddaja o domnevnem podkupovanju s strani Patrie "veliki pok", o katerem je pisal Nedeljski dnevnik 31. avgusta. Glede pisanja Nedeljskega dnevnika, da skupaj z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem vesta mnogo več, kot priznavata, je Jelinčič pojasnil, da je Nedeljski dnevnik del časopisne hiše Dnevnik, ki je "bila vedno proti meni in SNS, zato gre za čisto natolcevanje".

"Slišal sem govorice, da naj bi novinar Blaž Zgaga odšel iz Večera, ko je imel zelo visoko plačo, in naj bi odšel na plačilno listo Pivovarne Laško, ki naj bi ga poslala na Finsko, kjer naj bi skupaj z novinarjem Dnevnika Rokom Praprotnikom in Dragom Kosom delal to 'zgago'," je pojasnil Jelinčič.

Predsednik SNS meni, da je zelo možno, da je bila uporaba črke "J" v finski oddaji najprej mišljena kot diskreditacija njega, ne pa premiera Janeza Janše. Po njegovih besedah bi bilo lahko vse povezano s tem, da je imel tedaj SNS visok rating v javnomnenjskih anketah.

"Strah, da bi SNS dobila tretje mesto na volitvah, je bil neskončno velik," je poudaril in dodal, da so nato "uredili pri raznih novinarskih hišah, da so ratinge zbili navzdol in potem je bilo treba najti drugo tarčo, ki bi bila dovolj razumljiva in predvsem za slovenski prostor ustrezna".

Meni, da je bil finski novinar Magnus Berglund, ki je avtor finske oddaje o domnevnem podkupovanju Janše, "podkupljen in je dobil lep denar". Kot je dejal Jelinčič, je Berglundova izjava, da ne pokaže dokumentov zato, ker ščiti vire "popolna neumnost". "Kajti lahko pokažeš dokument, a ne poveš, kje si ga dobil," je opozoril.

"Mislim, da gre pri finski oddaji za takšen poskus diskreditacije, kot sem jo doživel že leta 2004, ko sta mi ministra iz vrst takratne Združene liste Rado Bohinc in Andreja Rihter poskusila obesiti okoli vratu uničevanje nacionalnega blaga in nekakšne tatvine bankovcev," je poudaril Jelinčič. Po njegovih besedah je za to izvedel in takoj vložil poslanski vprašanji, "ki sta povzročila preplah pri ministru Bohincu in njegovih podrejenih, češ le kako je Jelinčič to izvedel in kaj bo sedaj".

Predsednik SNS je povedal, da se je ta zadeva zavlekla po volitvah, tako da ni imela vpliv na volitve. "Bohinc in Združene lista sta izgubila volitve, zato nista mogla nadaljevati konstrukta," je dejal in poudaril, da je pri zadevi Patria isti konstrukt in ista "'konstrukcijska pisarna' bivših uslužbencev nekdanje Službe državne varnosti (SDV), ki jih je v SD kar nekaj, razen najslabših, ki so jih odstopili Lipi".

Jelinčič je prepričan, da je taktika tistih, ki stojijo za finsko oddajo, naslednja: "Do volitev je treba 'nabijati', saj ni pomembno, kaj se pove, kajti, če bomo po volitvah zmagali, takrat tako ali tako ne bo nič važno. Bomo že vse skupaj pometli pod preprogo, kot smo pometli že dostikrat prej."