sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar je vodstvo pravne fakultete "ustno obvestil" o dodatnih dejavnostih

Deli na:
Cerar je vodstvo pravne fakultete "ustno obvestil" o dodatnih dejavnostih

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar je danes pojasnil, da je vodstvo pravne fakultete v Ljubljani ustno obvestil o svojih dejavnostih na področju pravnega svetovanja, ki jih je opravljal poleg rednih zadolžitev na fakulteti. Pisnega soglasja ni imel, saj ga nobena zakonska norma ne terja, je premier povedal ob robu seje Ekonomsko-socialnega sveta.

Za dodatne zadolžitve Cerarja v DZ je po njegovih besedah vedela "vsa Slovenija", tako je bilo tudi vodstvo fakultete s tem seznanjeno. O pisnem soglasju niti ni bilo govora, saj ni bilo potrebno. Da jih je seznanil, pa je bila njegova "dobra volja", saj se mu je zdelo prav, da ima z delodajalcem "odprte karte".

Drugače bi bilo, če bi kot profesor predaval na konkurenčni fakulteti, vendar pa takšnega dela ni opravljal, je zatrdil premier in poudaril, da se glede tega pojavlja veliko napačnih informacij. Obenem je poudaril, da je vse svoje službene obveznosti na pravni fakulteti izpolnjeval redno, kar da lahko vedno tudi dokaže.

Na novinarsko vprašanje, ali bi medijski pritisk utegnil biti povezan tudi z načrtovano privatizacijo, je Cerar odvrnil, da so "so v igri številni pomembni projekti, ne samo privatizacija". Vlada namerava po njegovih besedah na marsikaterem družbenem področju narediti red oz. vzpostaviti projekte v dobro ljudi. "Razumljivo, da se nekateri temu upirajo," je dejal.

Pri vprašanju privatizacije je vlada po njegovih besedah enotna. Kot je dejal, sicer ni skrivnost, da je "stranka SD znotraj sebe nekoliko razdvojena" in da mu predsednik te stranke Dejan Židan večkrat posreduje njihove pomisleke. Vendar pa so glede tega doslej še vedno našli skupni jezik, je dejal premier.

Premier je ob tej priložnosti spregovoril še o odnosu z notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar. Minuli teden je namreč izrazil presenečenje, da je policija v primeru preiskave kandidature nekdanje premierke Alenke Bratušek za evropsko komisarko nenapovedano in brez njegove vednosti preiskovala vladne prostore.

Cerar je danes dejal, da je policija svoje dolžnosti opravljala po predpisih. Ga je pa, kot je dejal, presenetilo, da lahko nekdo sploh odredi takšno preiskavo v prostorih vlade, zoper preiskovanca, ki ga tam sploh ni. Sprašuje, kaj sta mislila tožilec in tudi preiskovalni sodnik, ki je dal tako odredbo.