Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ceca s kalašnikovko in četniki pozirala v porušenem Vukovarju, zdaj se ji klanjajo v Ljubljani

Deli na:
Ceca s kalašnikovko in četniki pozirala v porušenem Vukovarju, zdaj se ji klanjajo v Ljubljani

Foto: YouTube

Srbska pevka in soproga vojnega zločinca Arkana je s pijanimi četniki pozirala v razdejanem hrvaškem Vukovarju, to soboto pa bo imela koncert v Ljubljani.

Leta 1991 je Svetlana Ražnatović Ceca v četniški opravi paradirala po Vukovarju, ki so ga nekaj prej zavzeli Srbi in se brutalno znesli nad hrvaškimi branitelji. Tigri, paravojaška enota njenega moža Željka Ražnatovića Arkana, imajo na vesti umore več kot 250 pacientov in osebja vukovarske bolnišnice. Vseeno je bila že leta 2005 navdušeno sprejeta na koncertu v Ljubljani, kamor se redno vrača in bo svoj naslednji koncert imela to soboto, prav na dan, ko naj bi bil v Mariboru koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona.

Njen koncert in nastopanje v Sloveniji očitno ne moti tistih, ki pozivajo k prepovedi Thompsonovega koncerta. Pozivi »Mater Srebrenice«, naj se vdove »največjega zločinca na Balkanu« ne slavi in ji še polni denarnico, teh ljudi očitno ne moti, niti jih ni motilo ob prejšnjih obiskih Ljubljane. Cecin prvi koncert v Sloveniji je leta 2005 organiziral Žurnal, garantno pismo za pridobitev vizuma pa ji je izdala Gospodarska zbornica Slovenije. Nazadnje jo je na nacionalni televiziji gostil in ji delal reklamo celo Mario Galunič.

O Cecinem življenju in koncertih v Sloveniji svoje bralce redno informira tudi spletna stran 24ur, medtem ko odgovorna urednica infomativnega programa Pop TV Tjaša Slokar Kos besni zaradi intervjujev s Thompsonom v Reporterju in Tedniku.

Svojega moža, nekoč razvpitega kriminalca, udbovskega likvidatorja in nazadnje tudi vojnega zločinca Željka Ražnatovića Arkana, Ceca še danes brani. »Moj pokojni mož ni nikakršen zločinec. Je človek, ki sem ga resnično ljubila, čudovit, nežen, sploh ne hudoben človek. Boril se je za ohranitev srbstva in Jugoslavije, za srbski narod je junak.«

Povezovanje s politiko in črno preteklostjo svojega pokojnega soproga prikladno zavrača, jo pa nekateri obtožujejo, da sodelovala pri aktivnosti zloglasnih Arkanovih Tigrov. Bošnjak Ismet Svraka, ki je bil med bosansko vojno zaprt v koncentracijskem taborišču Šukrijina kuća pri Banka Luki, trdi, da je Ceca nastopala za Tigre in druge srbske borce ter z Arkanom celo obiskala taborišče, kjer je Arkan z njo izzival taboriščnike in jo izrabil kot izgovor, da je Svrako pretepel.

Umazanim Arkanovim poslom se Ceca ni povsem mogla izogniti. Po soprogovem umoru je prevzela vodenje njegovega nogometnega kluba Obilić in pri tem v žep pospravila milijone od prestopov nogometašev. Ko je končno stopila pred sodnika ji je srbsko pravosodje pogledalo skozi prste. Po priznanju krivde ji je bilo naloženo le plačilo 1,5 milijona evrov kazni (manj kot je s prestopi zaslužila) ter leto dni hišnega pripora v njeni luksuzni beograjski vili.

Mila kazen je zbudila ogorčenje tudi v Srbiji, kjer pa je še vedno eno največjih zvezd. Čeprav je, kot je o njej pred leti pisal srbski bloger Amitz Dulniker, Ceca »sinonim za najslabše v našem narodu, lažni patriotizem, razbojništvo, porušene moralne, družinske in krščanske vrednote, otopelo, zabito množico, ki srbsko nočno moro primerja z ameriškimi sanjami.«