Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čadonič Špelič: Nisem kriva za odlog usmrtitve psov

Deli na:

Direktorica veterinarske uprave RS (Vurs) Vida Čadonič Špelič zavrača, da bi sama oz. kdorkoli od njenih sodelavcev sodeloval pri odlogu usmrtitve psov v primeru Baričevič. Prav nasprotno, na Vursu so po njenih trditvah ves čas vztrajali in naredili vse za usmrtitev psov, ter bili proti temu, da se jih vrne nazaj lastniku.

Direktorica veterinarske uprave RS (Vurs) Vida Čadonič Špelič zavrača, da bi sama oz. kdorkoli od njenih sodelavcev sodeloval pri odlogu usmrtitve psov v primeru Baričevič. Prav nasprotno, na Vursu so po njenih trditvah ves čas vztrajali in naredili vse za usmrtitev psov, ter bili proti temu, da se jih vrne nazaj lastniku.

Kot argument, ki govori v prid njeni nevpletenosti v odlog usmrtitve psov, je Čadonič Špeličeva navedla zahtevo pooblaščenca Baričeviča po njeni izločitvi iz postopka, saj naj bi bila pristranska. To "pomeni, da nikakor nisem bila na njihovi strani, ker drugače nikakor ne bi zahteval, da se me izloči," pravi.

Direktorica Vursa domneva, da komisija za preprečevanje korupcije vidi koruptivno dejanje v njenem dopisu odgovorni osebi živalskega vrta z dne 18. februarja.

Po njenih navedbah je inšpektor Vursa odgovorni osebi živalskega vrta 14. februarja 2008 osebno izročil odločbo, s katero je odredil takojšnjo usmrtitev dveh Baričevičevih psov, ki sta bila takrat v zavetišču. Nato se je lastnik psov na odločbo pritožil in zahteval odložitev usmrtitve. Zato je direktorica Vursa sporočila živalskemu vrtu, da bo Vurs počakal na odločitev ministrstva za kmetijstvo glede pritožbe. Tako bi pravno korektno omogočili stranki, da uporabi vsa pravna sredstva, pojasnjuje.


Živalski vrt odločbe o usmrtitvi psov ni izvršil, čeprav je za to imel štiri dni časa, torej od izdaje odločbe inšpektorja do njenega pisma, navaja Čadonič Špeličeva. Ob tem dodaja, da živalski vrt psov ni usmrtil niti po pritrditvi ministrstva za kmetijstvo. Zato inšpektor Vursa proti živalskemu vrtu vodi prekrškovni postopek zaradi neizvršitve odločbe.

Sicer pa poudarja, da Vurs psov ni mogel usmrtiti, saj ne opravljajo te veterinarske dejavnosti. Vurs je usmrtitev z odločbo naložil zavetišču, kjer so bili psi, to pa bi jo moralo izvesti, navaja.

Protikorupcijska komisija je je danes sporočila, da bo v primeru Baričevič tožilstvu ovadila sedem oseb, od tega štiri zaposlene v javni upravi ter tri, ki niso javni uslužbenci. Sedmerico sumijo, da so storili kazniva dejanja krive izpovedbe, krive ovadbe, ponarejanja listin, zlorabe uradnega položaja ali pravic ter napeljevanja k tem dejanjem, je danes pojasnil predsednik komisije za preprečevanje korupcije Kos. Po poročanju spletnega portala 24ur.com naj bi bili med njimi tudi direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič ter nekdanja sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo in osebna prijateljica Baričevičeve sestre Sonja Bukovec. Kos te informacije ni niti potrdil niti zanikal.