benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bulmastifi pod preprogo

Deli na:

Policija še naprej poskuša afero bulmastifi pomesti pod preprogo. Prvi policist Janko Goršek je v petek presenetil z izjavo, da je ta zgodba za policijo končana, razen če bo tožilstvo zahtevalo dodatne preiskave. Po navedbah policije suma spolne zlorabe psov ni mogoče ne potrditi ne zavreči.

Policija še naprej poskuša afero bulmastifi pomesti pod preprogo. Prvi policist Janko Goršek je v petek presenetil z izjavo, da je ta zgodba za policijo končana, razen če bo tožilstvo zahtevalo dodatne preiskave. Po navedbah policije suma spolne zlorabe psov ni mogoče ne potrditi ne zavreči.

Policija o sumih spolne zlorabe psov ne bi smela dajati dokončnih kvalifikacij, menijo pravni strokovnjaki. Za to je edino pristojno tožilstvo, ki se še ni izreklo o izvedeniškem mnenju glede morebitne spolne zlorabe psov.

Dve tožilski preiskavi
Kot je znano, predkazenski postopek, ki se nanaša na mučenje živali in odločanje o vrnitvi psov lastniku, še vedno teče, vsebinskih informacij v tej fazi postopka javnosti tožilstvo ne daje. Z zadevo se ukvarjata dve enoti tožilstva, specializirani oddelek in ljubljansko tožilstvo. Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani obravnava mučenje živali in odločanje o vrnitvi psov lastniku, specializirani oddelek pa preiskuje sume morebitnih kaznivih dejanj uradnih oseb s policijskimi pooblastili v zvezi z neupravičenim slikovnim snemanjem in morebitnimi drugimi kaznivimi dejanji.

In prav  pri preiskavi suma morebitnih kaznivih dejanj uradnih oseb s policijskimi pooblastili je med vrhovnim tožilstvom in policijo izbruhnila prava vojna. Ker je generalna državna tožilka Barbara Brezigar, zato da bi tem sumom prišli do dna, dvakrat intervenirala, je nastal preplah na notranjem in pravosodnem ministrstvu, ki ga vodita politika LDS – Katarina Kresal in Aleš Zalar.


Očitno z namenom, da se stvari ne razčistijo, so dobili na svojo stran tožilko Blanko Zobec Hrastar, ki je prav zaradi te zadeve podala odstopno izjavo z mesta vodje specializiranega oddelka. Zlobec Hrastarjeva je kot razlog za odstop navedla nezaupanje generalne državne tožilke v njeno delo zaradi neposrednega komuniciranja Brezigarjeve s policistom specializiranega oddelka.

Do tega je res prišlo, vendar le zaradi zasedenosti takratne vodje specializiranega oddelka, so javnosti pojasnili v kabinetu prve tožilke. Da intervencija Brezigarjeve ni bila nezakonita, je v odstopni izjava priznala tudi Zlobec Hrastarjeva. Zapisala je namreč, da je šlo za nenavadno (ne pa nezakonito; op. p.) ravnanje generalne državne tožilke.

VEČ V TISKANI IZDAJI