Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Britanski princ Edward s soprogo začel obisk v Sloveniji

Deli na:
Britanski princ Edward s soprogo začel obisk v Sloveniji

Britanski princ Edward, najmlajši otrok kraljice Elizabete II., je včeraj s soprogo Sophie začel tridnevni obisk v Sloveniji. Na Naravoslovno-tehniški fakulteti sta se udeležila delavnice o trajnostnem modnem oblikovanju, ki poteka v sodelovanju z londonskim College of Fashion. Sprejela ju je tudi premierka Alenka Bratušek.

Par se udeležil zaključka prvega dne dvodnevne delavnice, na kateri okoli 15 udeležencev in mentorica z londonske šole modnega oblikovanja College of Fashion Amanda Johnston iščejo načine, kako v postopek oblikovanja vplesti trajnostni vidik, pa tudi, kako najbolje uporabiti in nadgraditi trajnostne in tradicionalne slovenske in britanske materiale.

Grofica Wesseška je nedavno postala častna pokroviteljica omenjene londonske šole modnega oblikovanja in kot je dejala ob obisku delavnice, je to eden njenih prvih dogodkov v sorazmerno novi vlogi.

Pri organizaciji delavnice poleg londonske šole in Naravoslovno-tehniške fakultete sodelujeta še Visoka šola za dizajn in British Council. Njen glavni namen je posredovanje britanskega znanja in izkušenj s področja trajnostnega oblikovanja in vzpostavitev stikov med slovenskimi in britanskimi fakultetami.

Grofa in grofico je kasneje sprejela še premierka Alenka Bratušek, osrednja tema pogovorov pa je bila problematika zaposlovanja mladih in njihova večja vključenost v družbo. Predsednica vlade je visokima gostoma predstavila tudi slovenska prizadevanja na tem področju, so sporočili iz kabineta predsednice vlade.

Princ Edward in njegova soproga Sophie bosta v četrtek nadaljevala obisk s srečanjem s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Med drugim si bosta ogledala tudi staro mestno jedro prestolnice in obiskala Bled. Prvi obisk v Sloveniji bosta zaključila v petek.