1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brezdomka Fani Eršte kandidira za predsednico

Deli na:
Brezdomka Fani Eršte kandidira za predsednico

Foto: Bobo

Vstop v predsedniško tekmo je napovedala tudi 38-letna brezdomka Fani Eršte. Kot je povedala na današnji novinarski konferenci, na cesti živi že 19 let in ugotavlja, da država tone, zato je v njej treba nekaj spremeniti.

Po njenih besedah je vedno več ljudi na cesti, vedno več je brezposelnih in nezadovoljnih. Zato se je odločila za kandidaturo na predsedniških volitvah in bi, če bi dobila priložnost, "rešila Slovenijo". Kot pravi, se je za kandidaturo odločila sama, saj meni, da je v državi treba nekaj spremeniti.

Kandidirati namerava s podpisi državljanov in meni, da jih bo, glede na to, da jo pozna veliko ljudi, kar nekaj, ki bodo volili zanjo. Kampanjo namerava financirati sama, ima pa tudi nekaj "dobrotnikov, ki bodo kaj primaknili".

V programska izhodišča pa je zapisala problematiko Romov, varčevanje, družbeno neenakopravnost, socialo, zdravstvo, tajkune in tuje državljane.

Kandidaturo za predsednika pa je napovedal tudi Miro Žitko. Ko pravi, je njegov cilj ta, da bi "kot predsednik poskušal življenje predstaviti kot lepo, da bi se boril proti različnim psihosomatskim motnjam in da bi ljudje sonaravno živeli". Zaveda se, da je v politiki neznanec, vendar upa, da bo vseeno zbral dovolj podpisov za vložitev kandidature, so pisale Primorske novice.

Kandidaturo so doslej napovedali še sedanji predsednik republike Danilo Türk, evropski poslanec iz vrst SDS Milan Zver, ki ga podpira tudi NSi, nekdanji predsednik vlade in stranke SD Borut Pahor ter neodvisni kandidat Marko Kožar.