stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bratuškova bi po volilnem porazu povezovala levo sredino

Deli na:
Bratuškova bi po volilnem porazu povezovala levo sredino

Foto: Bobo

Premierka, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek je napovedala, da bo vse moči usmerila v povezovanje leve sredine, da bodo lahko po predčasnih volitvah oblikovali vlado, ki bo pozitivne trende peljala naprej in ohranjala socialno državo. V nedeljo se je pokazalo, da ima leva sredina večji potencial, a je težava razdrobljenost glasov, pravi.

Kot je na današnji novinarski konferenci spomnila Bratuškova, so na nedeljskih evropskih volitvah v Sloveniji le tri mesta pripadla strankam, ki zagovarjajo njej bližje ideje, torej socialni oziroma socialnoliberalni opciji. Po njeni oceni gre zagotovo za poraz levosredinske opcije, čeprav je na volitvah v absolutnem številu dobila več glasov kot desnica.

Bratuškova je prepričana, da bi drugačna in bolj združena sestava bistveno spremenila rezultat na volitvah. "Naša skupna odgovornost je, da se ta scenarij ne ponovi več," je poudarila in dodala, da si bo sama prizadevala za povezovanje leve sredine, ki bi enotno in močno nastopila na državnozborskih volitvah ter osvojila prepričljivo večino.



Ob tem je Bratuškova pojasnila, da zaradi vseh dogodkov v zadnjem času - razkolu PS in njenem odstopu z mesta premierke - na evropskih volitvah ni aktivno sodelovala. "Sem pa prepričana, da bi nosilec liste PS Jože Mencinger brez dogodkov, ki so se zgodili v moji bivši stranki, absolutno postal evropski poslanec,"je dodala.

Bo pa Bratuškova, kot je napovedala, zagotovo sodelovala na državnozborskih volitvah. V soboto bodo ustanovili stranko oziroma zavezništvo, ki si bo po njenih besedah prizadevalo povezati različna gibanja, ki pa imajo hkrati podobne poglede na to, kaj je v Sloveniji potrebno za razvoj družbe. Na vprašanje, katere stranke konkretno naslavlja, pa je odgovorila, da "vse iz te leve sredine, manjše, večje, nove...". Ponujajo namreč roko vsem, ki so pripravljeni delati in zagovarjati socialno državo ob hkrati uspešnem tržnem gospodarstvu, je še dejala.