nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Branko Maček spet na Dobu

Deli na:
Branko Maček spet na Dobu

Foto: Arhiv Reporterja

Na več kot sedem let zaporne kazni obsojeni Branko Maček, ki je vinjen z vožnjo po avtocesti v nasprotno smer leta 2009 povzročil nesrečo, v kateri so umrli trije mladi, je po razveljavitvi prvotne in po pravnomočnosti druge sodbe spet začel prestajati zaporno kazen na Dobu, danes poroča spletni portal 24ur.com.

Maček je bil na Dobu že zaprt eno leto, nato pa je letošnjega aprila vrhovno sodišče razveljavilo sodbo, v kateri mu je bila izrečena 10-letna zaporna kazen, saj mu po mnenju sodišča kljub predrzni vožnji naklepa ni mogoče dokazati.

Zato so Mačka izpustili iz zapora, na vnovičnem sojenju pa je bil zaradi povzročitve nesreče iz malomarnosti obsojen na milejšo kazen, in sicer na sedem let in štiri mesece zapora. Tožilec Ivan Žaberl je sicer zahteval najvišjo možno kazen za to kaznivo dejanje, to je osem let zapora, Mačkov zagovornik Damir Ivančič pa se je na višino izrečene kazni pritožil na višje sodišče, ki pa je pritrdilo okrožnemu sodišču.

Obsojenega po prestani kazni zapora čaka še dveletna prepoved opravljanja vozniškega izpita, čeprav je Žaberl predlagal petletno prepoved.