1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV za promocijo svoje hčerke Zale, ki jo želi spraviti v Bruselj

Deli na:
Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV za promocijo svoje hčerke Zale, ki jo želi spraviti v Bruselj

Zala Tomašič - Foto: Jure Klobčar

Pred začetkom volilne kampanje v največji opozicijski stranki vre, saj se kandidati razburjajo zaradi neenakopravne predstavitve na strankarski televiziji Nova24TV, ki jo vodi Boris Tomašič, znan kot voditelj oddaje Kdo vam laže?.

Kot je slišati, naj bi televizijo dobesedno ugrabil za promocijo svoje hčerke Zale Tomašič, ki na evropski listi SDS nastopa na zadnjem mestu. Za protiutež je na listo sicer dobila Karin Planinšek, ki je prav tako predstavnica podmladka, toda Boris Tomašič svojo hčerko promovira na vse možne načine.

Na televiziji nastopa kot voditeljica politične pogovorne oddaje Signal, hkrati pa s svojim očetom obiskuje kraje po Sloveniji in predstavlja svojo evropsko kandidaturo. Še več, njeno kandidaturo za evropsko poslanko je podprl tudi Pavel Rupar, ki s svojo stranko Glas Upokojencev ne bo nastopil na evropskih volitvah.

»Podprli bomo kogarkoli, ki bo nas zaprosil za podporo in pomoč. Zaenkrat je to storila Zala Tomašič,« je rekel v izjavi na Trgu republike pred državni zborom. Da podpira njeno kandidaturo, je nato še večkrat ponovil.

Tomašičeva se je takoj pohvalila na facebooku in se mu zahvalila za podporo: »Čas je, da vse generacije stopimo skupaj in na junijskih volitvah glasujemo za normalnost. Podpora mi veliko pomeni, saj dokazuje, da lahko mi mladi, kot tudi mladi v srcu, sodelujemo za lepšo prihodnost Slovenije. Vi upokojenci ste se borili in ustvarjali, da lahko danes mladi živimo v lastni državi, na nas mladih je, da se borimo za vas in dostojno življenje.«

Seveda je težko verjeti, da gre za naključno podporo, saj Rupar velikokrat sodeluje na televiziji Nova24TV, ki jo vodi Zalin oče. Verjeti je, da se mu je bivši poslanec oddolžil za promocijo njegove stranke Glas upokojencev. Pravzaprav nihče od drugih kandidatov SDS ne uživa tolikšne podpore strankarske televizije kot direktorjeva hči, celo Aleš Hojs, ki je bil dolga leta direktor Nova24V, ne.

Zato so mnogi razburjeni, saj se utegne zgoditi, da jih bo Tomašičeva prehitela s preferenčnimi glasovi in se uvrstila v Evropski parlament. Izvolitev nosilke liste Romane Tomc ni ogrožena, za vse ostale pa to ni samoumevno. Denimo za Milana Zvera, ki je drugi na listi in so se ga po 15 letih poslanske funkcije mnogi naveličali. Prav tako ni samoumevna izvolitev Aleša Hojsa, ki je sicer podpredsednik stranke in je tretji na listi, toda v javnosti nastopa razmeroma malo.

Da ne omenjamo četrtega na listi Franca Breznika, ki ima na Štajerskem hudo konkurenco ne le v Zveru, ampak tudi v nekdanjem mariborskem županu Francu Kanglerju. Za nameček pa še župana Svete Trojice Davida Klobaso na listi NSI. Po drugi strani pa takšne gneče ni med podporniki Branka Grimsa, ki svojo predvolilno kampanjo utrjuje z govori na shodih prebivalcev Obrežja in Središča ob Dravi, ki nasprotujejo postavitvi začasnih azilih domov.

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka Grimsa, ki v župniščih klati neumnosti, škofje pa si po pilatovsko umivajo roke!

Poleg tega pa zlorablja prostore župnišč in pastoralnih domov, v katerih promovira svojo knjigo Zmaga dobrega s podnaslovom Vodnik za boj proti kulturnemu marksizmu, ki jo upokojencem prodaja za po znižani ceni 29 evrov, sicer pa stane 35 evrov. Hkrati pa med predstavitvijo klati neumnosti glede migracij, LGTB in globalnega segrevanja, ob plakatu za knjigo pa visi tudi številka 5, pod katero nastopa na evropski listi SDS.

Tako ima pravzaprav največje možnosti za izvolitev v Evropski parlament s pomočjo preferenčnih glasov, kar bo zlasti problem za Evropsko ljudsko stranko, katere članica je SDS. Zver in Tomčeva že zdaj bolj kot s svojo politično skupino glasujeta s poslanci Viktorja Orbana in njegovimi političnimi zavezniki, z Grimsom pa bodo dobili še predstavnika, ki bo tudi na razpravah usklajen s skrajno desnima skupinama Evropskih konservativcev in Identitarcev.