Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bojan Petan, kupec časopisov iz zasede

Deli na:
Bojan Petan, kupec časopisov iz zasede

Foto: Primož Lavre

Še do konca leta bodo najbrž prodani trije veliki slovenski dnevniki: Delo, Slovenske novice in Večer. Vse obvladuje Pivovarna Laško, za prodajo je tudi pripravljeno vse. Zdaj še toliko bolj, saj so bili konec preteklega tedna na skupščini izbrani »pravi« novi nadzorniki. Sledi načrta obvladovanja slovenskega medijskega prostora pa vodijo prek vlade Bratuškove k prvemu človeku DZS Bojanu Petanu.

Bojan Petan, turistično-medijski mogotec, ki je tudi na čelu Dnevnika, je že večkrat pokazal zanimanje za širjenje lastne medijske mreže, pri tem pa je imel vedno močno politično zaledje v osebi Gregorja Golobiča, nekdanjega šefa Zares, ki pa zdaj ob pomoči Milana Kučana že skupaj krožita v orbiti Pozitivne Slovenije. Leta 2010 je bilo zato vsaj navzven kar malo presenečenje, da se ni dokopal do Večera, ki ga je po nalogu Agencije za varstvo konkurence (AVK) prodajalo Delo, DZS pa je oddala nezavezujočo ponudbo.
 
Vendar se je kasneje izkazalo, da so bili v takratni Pahorjevi vladi že vsi sprti med seboj in da je za 3Lanom, ki je z Delom že sklenilo opcijsko pogodbo o prodaji tega štajerskega dnevnika za 9,25 milijona evrov, pravzaprav bila LDS. Mišljeno je bilo, da si »nova« levica razdeli tudi medije. Zares naj bi pripadal Dnevnik, Večer Kresalovi LDS, Delo pa bi bilo v interesnem območju SD.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.