sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Belokranjske naveze

Deli na:

Dvema lokalnima funkcionarjema SLS so v Tilii pri zavarovanju osebnega avtomobila odobrili kar 99-odstotni popust. To nam je potrdil tudi predsednik uprave novomeške zavarovalnice Andrej Kavšek, s škandaloznima primeroma pa se ukvarja tudi protikorupcijska komisija. Odslovljeni direktor predstavništva Tilie v Črnomlju Anton Jankovič pa je proti vodstvu zavarovalnice zaradi šikaniranja in domnevno spornih poslov vložil kazensko ovadbo.

Dvema lokalnima funkcionarjema SLS so v Tilii pri zavarovanju osebnega avtomobila odobrili kar 99-odstotni popust. To nam je potrdil tudi predsednik uprave novomeške zavarovalnice Andrej Kavšek, s škandaloznima primeroma pa se ukvarja tudi protikorupcijska komisija. Odslovljeni direktor predstavništva Tilie v Črnomlju Anton Jankovič pa je proti vodstvu zavarovalnice zaradi šikaniranja in domnevno spornih poslov vložil kazensko ovadbo.

Imen in priimkov dveh lokalnih funkcionarjev SLS, ki so jima v Tilii odobrili tako visoke popuste predsednik Tilijine uprave Andrej Kavšek ne želi izdati pot pretvezo, da ne bi rad kršil varstva osebnih podatkov. »Lahko le povem, da je primer lokalen in takšna primera, povezana s političnimi osebami, sta dva. O dajanju teh popustov me je obvestil novi direktor predstavništva v Črnomlju leta 2008, in takšno prakso smo tedaj prekinili. Ob pregledu polic s temi popusti je bilo ugotovljeno, da je bilo takšno zavarovanje sklenjeno že v letu 2006, ko me še ni bilo v Tilii. Pod popuste sta podpisana takratni direktor predstavništva (Anton Jankovič; op. p.) in takratni član uprave, odgovoren za trženje (dr. Janez Balkovec).«

Kavšek, ki je na položaju predsednika uprave od 4. januarja 2007, avtomobilska zavarovanja pa se obnavljajo vsako leto, noče prevzeti odgovornosti za škandalozne popuste in se izgovarja, da so bile te stvari v pristojnosti direktorjev predstavništev in sektorja trženja, ki do aprila letos ni bil v njegovi pristojnosti.

»Z mojim prevzemom vodenja sektorja trženja smo ta pooblastila direktorjem omejili in uvedli nadzor, ki sega vse do uprave in mene osebno.« Kavšek je zanikal tudi očitke, da se je s temi popusti nekaterim funkcionarjem SLS oddolžil za imenovanje na mesto predsednika uprave. Trdi,da nikomur ni nič dolžan.

Vprašanje so šteli kot prijavo

A dokument, ki ga imamo v uredništvu Reporterja, predsednika uprave Tilie, ki nam je zatrdil, da so prakso odobravanja takšnih popustov opustili žel ani, postavlja v neprijetno luč. Na predstavništvu Črnomelj je bilo še 9. julija letos sklenjeno še eno avtomobilsko obvezno in kasko zavarovanje z 99-odstotnim popustom.

523,89 evra popusta so priznali Jiriju Voltu, vodji Teniškega kluba Portovald v Novem mestu, ki ga sponzorira tudi Tilia. Na odločitvenem obrazcu za odobritev odmikov od premijskih sistemov, popustov, kvot in plačilnih pogojev je tudi podpis predsednika uprave Andreja Kavška. Na njem tudi piše, da je bil popust odobren na podlagi dogovora med Kavškom, Gregorjem Štangljem in Mitjem Verstovškom.

Volt nam je sklenitev takega zavarovanja na predstavništvu v Črnomlju potrdil. Pravi, da je avtomobil citro?n berlingo, ki je, kot kaže dokumentacija, napisan na njega kot fizično osebo, »v prvi vrsti namenjen prevozom otrok na teniške vaje …«, na njem pa je nameščen logotip zavarovalnice.
»Zavarovalne pogodbe za avtomobil sem s Tilio sklenil za leta 2006, 2007, 2008 in 2009. Pripravili so jo na predstavništvu v Črnomlju po navodilih takratnega direktorja predstavništva Antona Jankoviča … Ob obnovitvi zavarovalne police je novi direktor nadaljeval prakso svojega predhodnika. Vseskozi je Teniški klub Portovald izvajal reklamno dejavnost za zavarovalnico z logotipom, ki je bil nameščen na osebnem avtomobilu.« Kavšek se zdaj izgovarja, da ta primer ni enak s prej omenjenimi.

VEČ V TISKANI IZDAJI