miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

Slovenija

Bančnikom iz propadlih bank so sodišča pogledala skozi prste

Deli na:
Bančnikom iz propadlih bank so sodišča pogledala skozi prste

Foto: Bobo

V zadnjem tednu februarja je višje sodišče odločilo, da nekdanji predsednik uprave NKBM Matjaž Kovačič in članica uprave Manja Skernišak nista ravnala protipravno pri podelitvi ali reprogramu petih kreditov poslovnim osebam Gradisa Celje, mariborskega Stavbarja Gradenj, Pom-Investa v Mariboru, Centru naložb v Mariboru in Celjski borznoposredniški hiši.

Za posojila, ki so končala v sanaciji z davkoplačevalskimi sredstvi, predsednik in članica uprave naj ne bi bila kriva v smislu malomarnosti ali neodgovornosti, saj naj ne bi mogla predvideti bistvenega poslabšanja razmer, v katerih so poslovali posojilojemalci. Odločitev višjega sodišča, ki je pomenila sum o 23,1 milijona premoženjske škode za banko, je zbudila upravičeno začudenje širše javnosti in zadovoljstvo bančnikov, ki so v postopkih ali pa jih ti še čakajo. Slednjim je namreč višje sodišče dalo signal, da je po dolgoletnem mučenju morda vendarle luč na koncu predora.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako so se v primeru Pom-Investa na NKBM podeljevali in reprogramirali krediti; kdo je glava omrežja Pomholda in kdo so bili lastniki; kako je omrežje poskrbelo, da so njihovi krediti prešli na davkoplačevalce; kako z bančnim uslužbencem ustanovite podjetje; o poslovnih čudesih Pomholda in Pom-Investa; zakaj bi moralo ministrstvo za pravosodje zaradi suma korupcije izpeljati izredni nadzor nad tistimi, ki so na višjem sodišču vpleteni v nastanek obravnavane razsodbe.

Loading...