lucija mlinarič Odkrito.si

Težek boj z rakom: znana Slovenka ganjena do solz

James Van Der Beek Svet24.si

FOTO. Igralec iz priljubljene najstniške serije ...

ryan rodriguez 1 Svet24.si

Sin Slovenke dobi 1500 evrov na sliko

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Luka Dončić, Anamaria Goltes Najstnica.si

Dokaz, da sta Luka Dončić in Anamaria še vedno ...

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo?

ana milan 2 Njena.si

Anna šokirala Milana Medveda

Slovenija

Bančnikom iz propadlih bank so sodišča pogledala skozi prste

Deli na:
Bančnikom iz propadlih bank so sodišča pogledala skozi prste

Foto: Bobo

V zadnjem tednu februarja je višje sodišče odločilo, da nekdanji predsednik uprave NKBM Matjaž Kovačič in članica uprave Manja Skernišak nista ravnala protipravno pri podelitvi ali reprogramu petih kreditov poslovnim osebam Gradisa Celje, mariborskega Stavbarja Gradenj, Pom-Investa v Mariboru, Centru naložb v Mariboru in Celjski borznoposredniški hiši.

Za posojila, ki so končala v sanaciji z davkoplačevalskimi sredstvi, predsednik in članica uprave naj ne bi bila kriva v smislu malomarnosti ali neodgovornosti, saj naj ne bi mogla predvideti bistvenega poslabšanja razmer, v katerih so poslovali posojilojemalci. Odločitev višjega sodišča, ki je pomenila sum o 23,1 milijona premoženjske škode za banko, je zbudila upravičeno začudenje širše javnosti in zadovoljstvo bančnikov, ki so v postopkih ali pa jih ti še čakajo. Slednjim je namreč višje sodišče dalo signal, da je po dolgoletnem mučenju morda vendarle luč na koncu predora.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako so se v primeru Pom-Investa na NKBM podeljevali in reprogramirali krediti; kdo je glava omrežja Pomholda in kdo so bili lastniki; kako je omrežje poskrbelo, da so njihovi krediti prešli na davkoplačevalce; kako z bančnim uslužbencem ustanovite podjetje; o poslovnih čudesih Pomholda in Pom-Investa; zakaj bi moralo ministrstvo za pravosodje zaradi suma korupcije izpeljati izredni nadzor nad tistimi, ki so na višjem sodišču vpleteni v nastanek obravnavane razsodbe.