Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Balkanski bojevnik: Na zatožni klopi 17 »nedolžnih«

Deli na:

Vseh 17 obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik je zanikalo vpletenost v preprodajo drog in hudodelsko združevanje. Prav tako nihče od njih ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja. Naslednja obravnava bo prihodnji torek, ko se bo bralo dokumentacijo italijanskih organov.

Vseh 17 obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik je zanikalo vpletenost v preprodajo drog in hudodelsko združevanje. Prav tako nihče od njih ni bil pripravljen odgovarjati na vprašanja. Naslednja obravnava bo prihodnji torek, ko se bo bralo dokumentacijo italijanskih organov.

Pred ljubljanskim okrožnim sodnikom Gorazdom Fabjančičem so se že minuli četrtek zagovarjali štirje obtoženi, Dragan Tošić, domnevni vodja slovenskega dela narkokartela t.i. kralja kokaina Darka Šarića, Dragan Beljkaš, Jakob Remškar in Mirzet Lucević, danes pa še preostala trinajsterica.

Nekateri izmed obtoženih se niso želeli zagovarjati, zato je Fabjančič prebral njihove zagovore iz preiskave, v kateri pa so vsi zanikali vpletenost v očitane prepovedane posle. Eden od obtoženih, Miralem Lucević, je tako preiskovalnemu sodniku pojasnil, da v Milano ni potoval zaradi kokaina, temveč, "da bi si kupil kakšno lepo torbico". Nekateri od tistih, ki danes niso želeli podati zagovorov, so sicer povedali, da bodo morebitne zagovore podali med postopkom.

Ostali so svoje zagovore prebrali. Obtoženi Boštjan Kopčič, pri katerem so med hišno preiskavo našli 164 gramov kokaina in 23 gramov heroina, je pojasnil, da ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog ter da je omenjeno drogo hranil za lastno uporabo.


Kopčič je obtožen tudi nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, saj so mu našli in zasegli dva noža, za katera pa njegov zagovornik Gorazd Fišer trdi, da jih je možno kupiti v prosti prodaji. Kopčič je v zagovoru dejal, da je noža kupil v lovski trgovini v ljubljanskem BTC, kamor se je prejšnji konec tedna odpravil tudi Fišer ter noža, ki sta tam naprodaj, tudi fotografiral, fotografijo pa izročil tako sodniku kot tožilki Blanki Žgajnar.

Tudi obtožena Zdenka Kondič zanika vpletenost v trgovino s kokainom, priznava pa, da pozna Šarića, saj prihajajo iz istega kraja v Črni gori in so družinski prijatelji. Ker Kondičeva med postopkom ne želi razkriti svojega glasu, je zagovor prebral njen zagovornik. Temu pa Žgajnarjeva očita kršenje zakona o kazenskem postopku, saj se zagovori obtoženih opravijo ustno. Vmešal se je Tošićev zagovornik Luka Zajc, ki je Žgajnarjevi odgovoril, da potemtakem gluhoneme osebe ne bi imele možnosti zagovora, Žgajnarjeva pa mu je odvrnila, da Kondičeva ni gluhonema.

Zaplet se obeta tudi zaradi zdravstvenega stanja Dejana Zupana, ki naj bi se mu od začetka sojenja še poslabšalo. Njegova zagovornica Irena Ferme je sodniku dejala, da Zupan večino časa preživi na invalidskem vozičku, na sodišče pa prihaja na berglah, zato bo v nadaljevanju glavne obravnave verjetno morala predlagati sojenje v odsotnosti ali izločitev iz postopka.