stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Avstrijsko sodišče odobrilo izročitev zakoncev Karner Američanom

Deli na:

Deželno sodišče v Celovcu je danes odobrilo izročitev ZDA zakoncev Karner, ki sta osumljena spletne prodaje nedovoljenih dopinških preparatov. Podlaga za njuno izročitev je bila prošnja za njuno prijetje in izročitev ameriškega pravosodnega ministrstva, je sporočilo sodišče. Obramba je že vložila pritožbo.

Kot je v današnjem sporočilu za javnost zapisalo celovško sodišče, sta Slovenca osumljena kaznivega dejanja uvoza in distribucije anabolikov v ZDA kot tudi pranja denarja.

Obema na podlagi obtožnice s 3. marca 2010, ki jo je zanju izdalo okrožno sodišče v Massachusettsu v ZDA, očitajo, da sta med letoma 2000 in 2008 prodala več sto tisoč doz anabolikov. Na podlagi obtožnice je bil izdan tudi nalog za prijetje.

Sodišče v Celovcu je za slovenska državljana za nedoločen čas tudi podaljšalo izročitveni pripor. Zakonca Karner sta se na odločitev sodišča pritožila. O njuni pritožbi na zadnji instanci odloča višje deželno sodišče v Gradcu, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Mihaela in Alenko Karner je avstrijska policija aretirala 27. decembra lani v okviru sodelovanja z ameriškimi in italijanskimi oblastmi zaradi domnevne prodaje dopinških preparatov prek interneta. Karnerjeva naj bi vodila mrežo preprodajalcev anaboličnih steroidov, z njihovo prodajo pa sta po ocenah avstrijske policije zaslužila okoli 38 milijonov evrov.

V okviru mednarodne preiskave so preiskovalci ugotovili, da so bila kazniva dejanja spletne prodaje dopinških preparatov storjena v različnih delih sveta, vendar ne v Sloveniji. Slovenska policija Karnerjeva medtem preiskuje zaradi sumov davčne zatajitve in pranja denarja. Slovenija za njuno izročitev ni zaprosila, so pa to storile ZDA.