zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Armstrong v prvem javnem nastopu brez besed o dopingu

Deli na:
Armstrong v prvem javnem nastopu brez besed o dopingu

Foto: Reuters

Ameriški kolesar Lance Armstrong, ki ga bremenijo hude obtožbe zlorabe dopinga, v sinočnjem prvem nastopu pred javnostjo po izbruhu zadnjega dopinškega škandala niti z besedico ni omenil prepovedanih poživil, oziroma se na obtožbe ni odzival. Na gala prireditvi njegove organizacije Livestrong v Austinu je le dejal, da zdaj preživlja težke čase.

Armstrong je na slovesnosti njegovega gibanja Livestrong, ki pomaga obolelim za rakom, zbranim povedal: "To so bili težki tedni zame, za mojo družino, prijatelje in organizacijo Livestrong. A ne bomo si dovolili vzeti volje, s svojim delom bomo nadaljevali. Nocoj pa le uživajmo na zabavi," je pred približno 1500 zbranimi v Austinu dejal sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji.

Ameriška protidopinška agencija USADA Armstrongu očita, da je leta in leta načrtno jemal doping. Zlorabo dopinga so že priznali številni njegovi pomočniki v ekipi, s katero je osvojil rekordno število naslovov na Tour de France. V ponedeljek bo znano, kako se bo glede primera odločila Mednarodna kolesarska zveza, hkrati bo tudi jasno, ali bodo kolesarju iz Teksasa odvzeli vse naslove zmagovalca francoske pentlje.