stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: SDS prehitela padajočo SMC

Deli na:
Anketa: SDS prehitela padajočo SMC

Foto: Bobo

Vlado Mira Cerarja kot uspešno ocenjuje le 18,1 odstotka anketiranih v javnomnenjski raziskavi Vox populi, ki jo za POP TV in časnik Dnevnik opravlja agencija Ninamedia. To je tretjina manj kot ob prvem merjenju njene podpore prejšnji mesec. Nadaljuje se tudi padanje podpore SMC, ki jo je na prvem mestu med strankami prehitela SDS.

Da vlada svoje delo opravlja neuspešno, ocenjuje 70,4-odstotka anketirancev, 11,5 odstotka vprašanih pa je odgovorilo z ne vem.

SDS bi na volitvah danes zmagala s 14,5-odstotno podporo, največja parlamentarna stranka SMC pa bi dobila 13,8 odstotka. Prejšnji mesec 18,5 odstotka. Prav tako izgublja podporo SD, ima le še 8,7-odstotno podporo.

Na četrtem mestu je Združena levica, dobila bi osem odstotkov glasov, medtem ko podpora upada stranki DeSUS, ki je od oktobra izgubila kar tri odstotne točke. Na slabšem kot oktobra je s 4,4-odstotno podporo tudi NSi. Zavezništvo Alenke Bratušek je še kar na dnu, dobili bi 0,7 odstotka glasov.

Medtem pa se je na prvo mesto najbolj priljubljenih politikov vrnil predsednik republike Borut Pahor. Evropska poslanka Tanja Fajon, ki je na prvem mestu kraljevala pretekli mesec, je zdaj druga. Tretji je predsedujoči SD Dejan Židan, s slabšimi ocenami kot oktobra, novinka na lestvici, na četrtem mestu, je evropska komisarka Violeta Bulc.

Premier Miro Cerar še kar drsi po lestvici, podpora mu pada in je na petem mestu. Šesti je nekdanji evropski komisar Janez Potočnik, svoj položaj je nekoliko okrepila predsednica NSi Ljudmila Novak, osmi je evropski poslanec Lojze Peterle, deveta poslanka ZL Violeta Tomič in deseti predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Anketo je Ninamedia opravila na vzorcu 700 oseb.