laborghini-huracan-1 Svet24.si

Foto: Uničil prestižnega lamborghinija, ker se ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

sodna stavba, Litijska, stavba, uničena, afera, ministrstvo za pravosodje, Ljubljana Necenzurirano

Hišne preiskave v zadevi preplačana sodna stavba

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

luka doncic Ekipa24.si

Oprostite, navijači Dallasa ... Liga NBA osupnila...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi programa? Če odgovori napačno, ga čaka pot na politično smetišče!

Deli na:
Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi programa? Če odgovori napačno, ga čaka pot na politično smetišče!

Anže Logar in Janez Janša sta staknila glavi - gre za projekt vzpostavljanja novega vodje stranke za naslednje volitve? - Foto: Primož Lavre

Peter Sušnik, nekdanji predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani, želi od Anžeta Logarja slišati, ali odhaja iz SDS zaradi nestrinjanja s programom ali z vodstvom stranke?

Društvo za razprave o sodelovanju je lahko sestavni del osebne promocijske kampanje, a prehod v resno politično stranko zahteva bistveno več: organizacijsko strukturo, denar in predvsem ljudi. Problem sta organizacijska struktura ter manko ljudi, ki bi bili pripravljeni prostovoljno delati v ozadju, kar je temelj resnih strank. Zakoniti viri denarja so redki in hkrati količinsko nezadostni za resen projekt.

V Sloveniji se vsi poznamo, zato je velika nevarnost, da je bil kdo kdaj »ujet« z »napačnimi« ljudmi, v »napačnih« poslih, v »napačnih« okoljih ali z »napačnimi« zapisanimi ali izrečenimi izjavami glede na podobo, ki jo želi prikazati novi obraz. Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si, je v slovenskem političnem prostoru preverjena formula za diskreditacijo. Če k temu dodamo še vire denarja, je zgodba zapečatena. Najožji krog znanih sodelavcev je lahko kritični faktor v uspehu ali potopu novega političnega projekta.

Anže Logar bo moral priti s kartami na dan: ali gre za odhod iz SDS zaradi nestrinjanja s programom ali zaradi nestrinjanja z vodstvom stranke? Če je prvo, kaj novega prinaša? Če drugo, je tako in tako samo »SDS brez Janeza Janše«. V obeh primerih ga čaka vprašanje: kdaj in kako je spoznal, da je politično kariero gradil na vodilnih in odločilnih funkcijah v napačni stranki oziroma ob podpori napačnega predsednika stranke?

Sposobnost odgovora na to vprašanje bo določilo njegovo uspešnost nagovarjanja volivcev in sklepanja koalicije v primeru uspeha. Tvega, da mu ciljni glasovi odrečejo podporo in da si nakoplje motiviranega tekmeca v SDS. Oboje je pot na politično smetišče.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24