laborghini-huracan-1 Svet24.si

Foto: Uničil prestižnega lamborghinija, ker se ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

sodna stavba, Litijska, stavba, uničena, afera, ministrstvo za pravosodje, Ljubljana Necenzurirano

Hišne preiskave v zadevi preplačana sodna stavba

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

alen-šalinović Njena.si

Igralec po ločitvi: 'Razpadel sem tudi sam ...'

doncic Ekipa24.si

Kako hudo je? Trener Dallasa razkril, da je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta posel so mu na račun kapnili trije milijoni evrov!

Deli na:
Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta posel so mu na račun kapnili trije milijoni evrov!

Nataša Pirc Musar in Aleš Musar - Foto: Primož Lavre

Aleš Musar, soprog predsednice države Nataše Pirc Musar, je mastno služil že z delom za pidovskega barona Darka Horvata, nato je šel na svoje in začel je obračati milijone.

Musarjeva poslovna pot se je začela v finančni družbi Aktiva Group pidovskega barona Darka Horvata, kjer je bil zaposlen od leta 2000 do 2002. Bil je projektni vodja rizičnega sklada Aktiva Ventures, njegovo področje so bila vlaganja v visokotehnološka izraelska podjetja. Nekaj časa je bila v družbi Aktiva Group zaposlena tudi njegova žena, sedanja predsednica Nataša Pirc Musar, kjer je vodila službo za korporativno komuniciranje.

Leta 2003 je odšla na vrhovno sodišče za direktorico centra za izobraževanje in informiranje. Musar pa je takrat s še dvema sodelavcema iz Aktive, Rokom Habincem in Markom Koničem ustanovil družbo S. T. Hammer, katere lastnica je bila istoimenska družba, ki so jo ustanovili v davčni oazi na britanskih Kanalskih otokih. Od nekdanjega delodajalca Horvata so kupili večinski delež družbe SCT Strojegradnja, kasneje preimenovane v Strenio. Posle so razpletli tudi po Balkanu, kjer je S. T. Hammer kupil večje deleže v investicijskih skladih v BiH in v Črni gori.

Predsedniško palačo želi opremiti z najeminentnejšimi umetninami iz Narodne galerije, Narodnega muzeja in Tehniškega muzeja, da jih bodo občudovali diplomati in obiskovalci palače.

S svojima partnerjema je deloval tudi v drugih podjetjih. Preko črnogorske družbe za upravljanje Moneta je bil denimo posredni lastnik holdinga AG, ki je obvladoval kamniško Eto, Plamo Pur iz Podgrada in izdelovalca gradbenih strojev Strenjo Ind. Leta 2016 je prodal svoj delež v družbi S. T. Hammer, in čeprav je zatrjeval, da se je takrat končala njegova poslovna pot s Habincem in Koničem, je skupaj s slednjim konec lanskega leta prodal zemljišče v Mostah in za svoj delež prejel tri milijone evrov.

Po izstopu iz družbe S. T. Hammer leta 2016 je na dražbi kupil kulturni spomenik Ruska dača v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani, ki jo je temeljito obnovil v sodelovanju in pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Kot se hvali v svojem življenjepisu, naj bi z ureditvijo širše okolice tam nastalo novo kulturno središče na obrobju Ljubljane. Pred leti je ustanovil podjetje Russian Dacha v Londonu, ki je registrirano za turizem, vendar ta ni lastnica slovenske Ruske dače, ampak je, kot smo že omenili, večinski lastnik njegova družba Aulon iz Münchna, manjši delež pa ima njegova žena, predsednica Pirc Musarjeva.

Poslovnež, ki je obogatel v številnih tranzicijskih zgodbah v Sloveniji in na Balkanu, je pred predsedniškimi volitvami medijem pojasnjeval, da je lastnik družinske hiše, sedem let starega avtomobila znamke Peugeot, 100.000 evrov vrednega starodobnika (gre za rolls-royce phantom VI, letnik 1971) in nemške družbe Aulon, ki ima v lasti Rusko dačo. Poleg tega ima še za 800.000 evrov finančnih naložb in dobrih 10 tisočakov na banki. Kot soprog predsednice republike sodeluje pri projektih varovanja in promocije slovenske kulturne dediščine doma in v tujini.

Predsedniško palačo želi opremiti z najeminentnejšimi umetninami iz Narodne galerije, Narodnega muzeja in Tehniškega muzeja, da jih bodo občudovali diplomati in obiskovalci palače. Na naše vprašanje, kakšne kvalifikacije ima za to, iz urada predsednice republike niso odgovorili, ampak so nas napotili na njeno spletno stran, kjer so zabeležene vse aktivnosti njenega soproga. Toda tam ne moremo najti odgovora na to vprašanje.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24