Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lagodno življenje bivše ministrice Aleksandre Pivec: varovanje, 3.070 evrov nadomestila in vladno stanovanje do 7. decembra

Deli na:
Lagodno življenje bivše ministrice Aleksandre Pivec: varovanje, 3.070 evrov nadomestila in vladno stanovanje do 7. decembra

Aleksandra Pivec - Foto: Facebook

»Delam, kar v preteklosti nisem mogla, doma se posvečam svojim otrokom in družini. Delamo na nedokončanih projektih, vseskozi se dogaja, ne mirujemo, če bomo spet aktivni,« odgovarja Aleksandra Pivec na vprašanje, kaj počne po odhodu iz politike.

Po koncu ministrske funkcije je upravičena do prejemanja nadomestila v višini 80 odstotkov zadnje plače. Za mesec oktober (ministrica je bila pol meseca) je po podatkih Urada za komuniciranje prejela 5.015 evrov bruto oziroma 3.070 evrov neto.

Nadomestilo lahko prejema največ šest mesecev, vendar Pivčeva pravi, da tega roka ne namerava do konca izkoristiti. Takoj, ko bo možno, se bo podala na poslovno pot, tudi če bo ustanovila stranko.

Pivčeva je še vedno varovana oseba, saj je vlada tik pred njenim odhodom spremenila uredbo o varovanju oseb, prostorov in okolišev tako, da je kot bivša podpredsednica vlade deležna tudi po izteku funkcije. Prve tri mesece po tretji stopnji, nato pa še devet po četrti stopnji. Neuradno to pomeni, da bo po treh mesecih izgubila pravico do voznika.

»Omenjeno varovanje obsega preventivno-operativne ukrepe tehničnega in fizičnega varovanja,« so nam sporočili iz policije. Pivčeva pravi, da je varovana oseba zaradi tega, ker je prejemala grožnje, ki jih je tudi prijavila.

V Ljubljani pa še ima službeno stanovanje, ki ga mora izprazniti do 7. decembra. Zaradi tega razloga je tudi večkrat na poti v Ljubljano, sicer pa je tako kot vsi državljani omejena na svojo občino.