favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Za Srbe je najboljši politik Tito, četrti pa Milošević

Deli na:
Za Srbe je najboljši politik Tito, četrti pa Milošević

Foto: arhiv Reporterja

Srbi so v anketi časnika Danas za najboljšega politika izbrali Josipa Broza Tita, drugi pa je aktualni premier Aleksander Vučić. Slobodan Milošević je četrti.

Srbi so v javnomnenjski raziskavi, ki je bila delno objavljena danes v časopisu Danas, za najboljšega političnega voditelja izbrali pokojnega jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, z le odstotkom razlike pa mu sledi sedanji srbski premier Aleksander Vučić, umorjeni srbski premier Zoran Đinđić pa je zasedel tretje mesto.

Raziskava javnomnenjske agencije Demostat je pokazala, da je 32 odstotkov anketiranih za najboljšega političnega voditelja izbralo Tita, z le odstotkom razlike pa mu sledi Vučić, ki je zbral 31 odstotkov. Na tretjem mestu je leta 2003 umorjen Đinđić z 11 odstotki, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pokojni nekdanji jugoslovanski in srbski predsednik ter haaški obtoženec Slobodan Milošević je zbral le tri odstotke glasov, vendar zasedel četrto mesto. S po dvema odstotkoma mu sledita nekdanji srbski predsednik Boris Tadić in nekdanji srbski premier Vojislav Koštunica, ki sta vodila državo po padcu Miloševićevega režima.

V raziskavi, ki so jo izvedli oktobra, je sodelovalo 1500 ljudi. Z vsakim so opravili krajši intervju. Na izbiro pa so imeli omenjenih šest političnih voditeljev od druge svetovne vojne naprej. Med drugim so jih spraševali še o kvaliteti življenja, česa se bojijo in kakšen odnos imajo do demokracije.