Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Vlada angažirala Ano Soklič, da bi Slovence prepričala v uporabo aplikacije #OstaniZdrav

Deli na:
Vlada angažirala Ano Soklič, da bi Slovence prepričala v uporabo aplikacije #OstaniZdrav

Ana Soklič - Foto: Twitter/Vlada RS

V želji, da bi si čim več Slovencev na svoje telefone naložilo aplikacijo #OstaniZdrav ter s tem pomagali pri zajezitvi in obvladovanju širjenja okužb z novim koronavirusom, je vlada v sodelovanju s pevko Ano Soklič, letošnjo nesojeno slovensko evrovizijsko predstavnico, pripravila reklamni videoposnetek.

V videoposnetku glasbenica in vsestranska umetnica Ana Soklič izpostavi, da si, kadar gre za zabavo in kratkočasenje, večina izmed nas brez pomisleka naloži na svoje telefone aplikacije, ki nam sledijo na vsakem koraku. Žal povsem drugače ravnamo, kadar gre za naše zdravje in za zdravje najranljivejših. Takrat se začnemo sebično spotikati levo in desno ter iščemo razne teorije zarote. »Ker mi je mar za druge, si bom naložila aplikacijo #OstaniZdrav, pravi Ana Soklič. »Če bom s tem preprečila samo eno resno smrt ali resno bolezen dedka ali babice, mame ali očeta, bom vedela, da se je tista ena ikona na telefonu več kot izplačala.«

Aplikacija #OstaniZdrav nas opozori, da smo bili v stiku z okuženim, zato obstaja večje tveganje, da smo se okužili tudi sami. Že takoj po prejetem opozorilo od mobilne aplikacije lahko ravnamo bolj odgovorno. Poleg opazovanja svojega počutja in ob prvem zaznavanju simptomov stopimo v stik z osebnim zdravnikom, se ne družimo, zlasti ne z ranljivimi posamezniki ter še bolj dosledno izvajamo preventivne ukrepe kot je higiena rok in kašlja, nošenje mask ter upoštevanje medsebojne razdalje.  

Nove okužbe so trenutno v 28 občinah. Po opravljenih  1581 testiranjih v ponedeljek je bilo potrjenih 42 novih okužb. Največ v Ljubljani, kjer jih je bilo deset, sledita Novo mesto in Maribor s petimi novimi okužbami, ena je bila vnesena iz tujine.  V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 28 ljudi, okuženih s koronavirusom, na intenzivni negi so štirje posamezniki. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili tri paciente.