nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

V drugem evrovizijskem polfinalu bo danes nastopila tudi ManuElla

Deli na:
V drugem evrovizijskem polfinalu bo danes nastopila tudi ManuElla

Foto: Jani Ugrin

Na drugem predizbornem večeru v evrovizijskem Stockholmu bodo nocoj upi za uvrstitev v sobotni finale uprti tudi v ManuEllo in njeno skladbo Blue and Red. Nastopili bodo še izvajalci iz Latvije, Poljske, Švice, Izraela, Belorusije, Srbije, Irske, Makedonije, Litve, Avstralije, Bolgarije, Danske, Ukrajine, Norveške, Gruzije, Albanije in Belgije.

Slovenska predstavnica se bo za vstop v sobotni finale potegovala pod zaporedno številko 11. Njen nastop bodo vokalno pospremili Lea Sirk, Karin Zemljič, Mitja Bobič in soavtor pesmi Blue and Red Marjan Hvala. Spremljevalni vokalisti ne bodo vidni, družbo na odru pa ji bo delal danski akrobat Jannik Baltzer Hattel. Koreograf slovenskega nastopa je Anže Škrube.

Kot je ManuElla povedala pred odhodom v Stockholm, si najprej obeta finale, nato pa "od tam naprej". Prepričana pa je, da si vsak, ki nastopa na evrovizijskem tekmovanju, želi čim višje, tudi zmage.

Tudi v drugem predizbornem večeru bo mesto v finalu dobilo deset držav. Prva deseterica je bila izbrana v torek. Od prav tako 18 držav bodo na najpomembnejšem evrovizijskem večeru še enkrat nastopile Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Madžarska, Hrvaška, Avstrija, Armenija, Češka, Ciper in Malta.

Poleg izbrane dvajseterice iz obeh predizborov bo v sobotnem finalu mogoče slišati še predstavnike Švedske kot gostiteljice ter Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, ki največ prispevajo v evrovizijsko blagajno.