Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovence na spletu najbolj zanima Tina Maze

Deli na:
Slovence na spletu najbolj zanima Tina Maze

Foto: Reuters

Spletni iskalnik Najdi.si je razkril podatke o najbolj iskanih vsebinah v prvem letošnjem polletju. Med slovenskimi ženskami na vrhu seznama vztraja kraljica belih strmin Tina Maze, med slovenskimi moškimi pa se je najvišje zavihtel pesnik Tone Pavček. Sicer so najbolj odmevali športni dogodki, še posebej smučarski poleti v Planici.

Dogodki, ki so najbolj zanimali Slovence v prvem polletju 2015, so bili v znamenju športa, predvsem zimskih športov. Na prvem mestu so smučarski poleti v Planici, na drugem Zlata lisica, na tretjem pa svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Sledijo maraton Franja, Evrovizija, potres v Nepalu, prodaja Telekoma, afera zdravnika Ivana Radana, enake pravice za istospolne ter nesreča letala Germanwings, so danes sporočili iz družbe Tsmedia.

Slovenci sicer na najdi.si že nekaj let zapored najbolj zavzeto spremljajo smučarsko šampionko Tino Maze, na lestvici najbolj spremljanih žensk pa ji sledita novinka na lestvici Katarina Čas in Nina Osenar. Slovenci so medtem v prvi polovici leta z zanimanjem spremljali še La Toyo, Urško Čepin, Alyo, Špelo Grošelj, Tanjo Žagar, Rebeko Dremelj in Ines Juranovič.

Da Pavčkove pesmi še vedno odmevajo med Slovenci, kaže lestvica najbolj spremljanih moških, saj je Tone Pavček prav na vrhu lestvice. Sledi mu novinec na lestvici Peter Prevc, na tretjem mestu najdemo pravnika Mira Senico. Trojici najbolj spremljanih slovenskih moških sledijo Jan Plestenjak, Miro Cerar, Brendi, Lojze Slak, Janez Janša, Filip Flisar in Samo Login. Z lestvice top 10 sta izpadla Borut Pahor in Artur Štern.

Prvo mesto lestvice najbolj spremljanih športnikov tako kot pri ženskah že nekaj let osvaja Mazejeva, na drugo mesto se je povzpel Prevc, na tretje pa Flisar. Sledijo povratnica na lestvico Petra Majdič, Robert Kranjec, Dejan Zavec, Tomaž Humar, Anže Kopitar, Nika Kljun in Rok Flander. Z lestvice sta izpadla Goran Dragić in Jakov Fak.

In katere slovenske glasbenike najraje spremljajo Slovenci? Prvič je vrh lestvice osvojila Alya, ki je s prvega mesta izpodrinila Tanjo Žagar. Takoj pod vrh sta se uvrstila Plestenjak in Grošeljeva. Sledijo Žagarjeva, Modrijani, Rebeka Dremelj, Nina Pušlar, Brendi, Lojze Slak in Zlatko.