900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Privrženci madridskega Reala nočejo Joseja Mourinha

Deli na:
Privrženci madridskega Reala nočejo Joseja Mourinha

Foto: Reuters

Privrženci španskega nogometnega velikana Reala iz Madrida so se v anketi športnega časnika Marca izrekli proti vrnitvi portugalskega trenerja Joseja Mourinha na stadion Santiago Bernabeu. Med 64.000 anketiranimi osebami je "The Special One", ki je pred kratkim dobil odpoved pri angleškem Chelseaju, prejel zgolj 30 odstotkov glasov.

Največ, kar 53 odstotkov glasov, je prejel nekdanji francoski reprezentant in igralec italijanskega Juventusa iz Torina in Reala Zinedine Zidane, za Mourinhom pa se je uvrstil koordinator nogometne šole pri španskem kraljevem klubu Victor Fernandez (16 odstotkov).

Razlog za tovrstno anketo so ne preveč bleščeči izidi madridskega kluba na domačem prizorišču, predvsem po hudem porazu proti Barceloni z 0:4 in Villarrealu z 0:1, po njih pa se je na udaru znašel zdajšnji trener Rafael Benitez. Nekdanji trener španske Valencie, angleškega Liverpoola, italijanskega Interja iz Milana in Napolija naj bi bil "varen" do naslednjega poraza, čeravno je vihravi in impulzivni predsednik madridskega kluba Florentino Perez igralcem dejal, da podpira Beniteza.

V zadnjem času so se evropski mediji razpisali o vrnitvi Mourinha na klop madridskega Reala, ki ga je vodil med letoma 2010 in 2013, v tem obdobju pa je navzlic izjemno kakovostni zasedbi osvojil le naslov španskega prvaka, kraljevski pokal in španski superpokal.

Real je trenutno na tretjem mestu v španskem prvenstvu, za vodilno Barcelono, ki ima tekmo manj, in drugouvrščenim Atleticom iz Madrida, zaostaja za dve točki.