favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pretresi v upravi Barcelone: Zubizaretto odpustili, Puyol odstopil

Deli na:
Pretresi v upravi Barcelone: Zubizaretto odpustili, Puyol odstopil

Foto: Reuters

Španski nogometni velikan Barcelona je včeraj ostal brez kar dveh članov uprave. Vodstvo katalonskega kluba na čelu s predsednikom Josepom Mario Bartomeom je najprej prekinilo pogodbo s športnim direktorjem Andonijem Zubizarreto, kmalu za njim pa je odstopil njegov pomočnik in legenda blaugrane Carles Puyol, ki je bil od maja pomočnik Zubizarrete.

Nekdanji kapetan Barcelone Puyol je maja končal kariero zaradi poškodbe kolena in se pridružil upravi kluba, postal je pomočnik športnega direktorja Zubizarrete. Ko se je pred nekaj dnevi med španskimi mediji začelo govoriti o slovesu nekdanjega vratarja Barce in takrat še športnega direktorja, je takoj glavni kandidat za to mesto postal Puyol. A temu, kot kaže, ne bo tako, saj je nekdanji španski reprezentant odstopil s položaja.

"Odločil sem se končati delovni odnos z FC Barcelono," je na družbenem omrežju Facebook zapisal Puyol in nadaljeval: "Želim si, da se razvijem osebno in profesionalno. Upam, da se v prihodnosti vrnem domov in klubu vrnem vse, kar mi je dal v teh nepozabnih letih. Neizmerno sem hvaležen zaposlenim, predsedniku in športnemu vodstvu, ki so verjeli vame in mi pomagali, da je bil prehod lažji."

Že popoldan je brez službe ostal nekdanji vratar Barcelone, ki je opravljal vlogo športnega direktorja od leta 2010. Takrat ga je v klub pripeljal nekdanji predsednik Sandro Rosell. Zubizaretta je "odletel" le nekaj dni po tem, ki je mednarodno športno razsodišče (Cas) potrdilo kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki je Katalonce kaznovala, ker so aprila lani podpisali pogodbe z desetimi mladoletnimi nogometaši iz tujine. Zato jim je prepovedala aktivnosti v dveh prestopnih rokih, jim izrekla ukor in naložila kazen v višini 375.000 evrov. Katalonci se ne bodo smeli okrepiti ne v aktualnem prestopnem roku, ki se je začel 1. januarja, ne v poletnem, ki se bo končal avgusta.

Zubizarreti očitajo tudi slabo kadrovanje. Poleti je iz Sao Paula pripeljal Brazilca Douglasa Pereiro, ki še ni našel mesta v ekipi, Belgijec Thomas Vermaelen, ki je avgusta prišel iz Arsenala, pa je že dlje časa poškodovan in bo manjkal vsaj še štiri mesece. Tudi rezultati Barcelone v zadnjem času niso navdušujoči. V nedeljo je izgubila prvenstvo tekmo proti Real Sociedadu z 0:1, trener Luis Enrique pa je začetno enajsterico presenetljivo sestavil brez prvih zvezdnikov Lionela Messija in Neymarja.

Vodstvo Barcelone se je že včeraj sestalo, za sredo pa je Bartomeu sklical novinarsko konferenco, na kateri bo razložil, zakaj je odpustil Zubizarreto.