Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Policaje imamo, navijači so pripravljeni, končno je čas za derbi

Deli na:
Policaje imamo, navijači so pripravljeni, končno je čas za derbi

Foto: Bobo

Stožiški stadion bo drevi ob 20.15 vendarle gostil preloženi derbi Prve lige Telekom Slovenije med vodilno ljubljansko Olimpijo in branilcem naslova Mariborom, trenutno drugouvrščenim v prvenstvu. V obeh taborih napovedujejo zmago, ljubljanska bi pomenila, da bi se prednost pred Štajerci povečala že na deset točk.


Preložena tekma 15. kroga bo potekala pred razprodanimi tribunami in tudi ob kakšni snežinki. Kljub stavki policistov so na ljubljanski upravni enoti vodstvu Olimpije zagotovili, da težav z varovanjem ne bo. Vsi v Olimpiji pa pozivajo k športnemu navijanju.

Trener Olimpije Marijan Pušnik ima sladke skrbi, saj so z izjemo branilca Nemanje Mitrovića vsi igralci v dobri formi in že nestrpno pričakujejo sobotni obračun z drugouvrščeno ekipo prvenstva. Že dlje časa sicer manjkata Aljaž Krefl in Antonio Delamea Mlinar.

Tudi nogometaši Maribora od prvenstvenega derbija pričakujejo zmago. Trener Maribora Krunoslav Jurčić pravi, da je ekipa na prejšnjem derbiju, ko je proti Olimpiji izgubila z 0:3, naredila preveč napak, po njegovih besedah pa samo bedaki napake ponavljajo. Tudi Jurčić bo imel na voljo vse igralce z izjemo kaznovanega Aleša Mertlja. Tudi pri Mariboru bosta sicer manjkala še dlje časa poškodovana Aleksandar Rajčević in Welle Ndiaye.

Tekmo bo sodil Davor Drečnik.