Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pevka Joni Mitchell še vedno v bolnišnici, a ni v komi

Deli na:
Pevka Joni Mitchell še vedno v bolnišnici, a ni v komi

Foto: Reuters

Legendarna kanadska pevka in tekstopiska Joni Mitchell je še vedno v bolnišnici, a ni v komi. Kot piše na njeni uradni spletni strani, je "budna in pri zavesti". Sporočilo so na spletni strani objavili potem, ko je po spletu začela krožiti novica, da naj bi bila 71-letna pevka v komi, piše britanski BBC.

Mitchellovo so 31. marca, ko so jo našli nezavestno na njenem domu, prepeljali v bolnišnico v Los Angelesu. Pozneje so sporočili, da se ji je povrnila zavest, da pa bo ostala na zdravljenju.

Povod za pisanje o tem, da je v komi, pa je bil dokument, ki ga je podpisala njena dolgoletna prijateljica Leslie Morris in v katerem se ta zavezuje, da bo skrbela za Mitchellovo .

A Morrisova vztraja, da se pričakuje pevkino popolno okrevanje. "V nasprotju vestmi, ki krožijo po spletu, Joni ni v komi," piše na njeni spletni stani in še: "Joni je še vedno v bolnišnici, a je pri polni zavesti."

S podpisom dokumenta, ki so ga pridobili nekateri mediji, pevkina dolgoletna prijateljica prevzema vsa pooblastila za njeno zdravstveno stanje v času, ko bo Mitchellova zapustila bolnišnico.

Pevka ima sicer, kot je lani povedala za revijo Billboard, redko kožno bolezen, zaradi katere le še redko nastopa. Morgellonovega sindroma konvencionalna medicina sicer še ne priznava, a bolniki naj bi imeli občutek, da imajo v podkožju žuželke ali parazite, ki jih grizejo oziroma lazijo v njih, zato se jim razvijejo tudi izpuščaji. Pravijo ji tudi namišljena parazitoza, za katero ni jasno, ali gre res za kožno bolezen ali bolezen psihičnega izvora.

Mitchellova, ki je poznana po pesmih River, Raised on Robbery, Help Me in Big Yellow Taxi, je največjo slavo doživela v 70. letih minulega stoletja.