palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pentagon prepovedal igranje Pokemon Go na službenih telefonih

Deli na:
Pentagon prepovedal igranje Pokemon Go na službenih telefonih

Foto: Getty Images

Pentagon je svojim uslužbencem prepovedal nalaganje mobilne igre Pokemon Go na službene pametne telefone, pri čemer se sklicuje na varnostne razloge in dejstvo, da jih davkoplačevalci niso kupili za takšne namene. Pred nevarnostmi igranja igre v vojaških objektih so pred tem že opozarjala poveljstva nekaterih enot.

"Lahko si predstavljate številne razloge, zakaj to ne bi bila nujno pametna odločitev," je o namestitvi igre na službene telefone dejal tiskovni predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva Gordon Trowbridge. "Poleg varnostnih razlogov menim, da bi davkoplačevalci cenili uporabo vladnih telefonov za vladne namene," je poudaril.

Ob tem je v šali dodal, da ne more dokončno potrditi navedb, da naj bi se znotraj kompleksa Pentagona nahajala virtualna arena za boje Pokemonov. "Po mojih zadnjih podatkih je v tisti stavbi še vedno telovadnica. Ker pa sam nisem igralec te igre, bom to zadevo prepustil drugim," je dejal novinarjem.

Predstavnik Pentagona Jeff Davis pa se je ob tem pošalil, da lahko informacijo potrdi on.

Nekatere vojaške enote so svoje pripadnike že pred tem posvarile, da je igranje igre znotraj objektov, še posebej ob cestah, vzletnih stezah in podobnih točkah, lahko nevarno, še navaja AFP.

Mobilna aplikacija Pokemon Go je v trenutku postala izjemna uspešnica po vsem svetu. Takoj je pristala na vrhu lestvice brezplačnih aplikacij v Applovi spletni trgovini Itunes in pri tem prehitela uspešnice, kot sta Snapchat in Facebook.

Igra, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in nadgrajene resničnosti, igralcem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije.

Zaradi nepozornosti na okolico med igranjem iz sveta poročajo tudi o številnih nesrečah, tudi usodnih.