Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Olimpija odpihnila Maribor, danes slovo Šimundže?

Deli na:
Olimpija odpihnila Maribor, danes slovo Šimundže?

Foto: Bobo

Nedeljski večer je postregel s prvim velikim nogometnim derbijem v Prvi ligi Telekom Slovenije. V 6. krogu je Olimpija v Ljudskem vrtu nadigrala Maribor in zmagala s 3:0. Mariborska kriza se je tako še poglobila, podrobnosti o stanju v klubu pa bodo vijoličasti predstavili na današnji novinarski konferenci.

Mnogi menijo, da bodo Mariborčani na srečanju s sedmo silo obelodanili slovo dosedanjega trenerja Anteja Šimundže, pod čigar vodstvom so Štajerci letos (pre)zgodaj izpadli iz kvalifikacij za ligo prvakov, v domačem prvenstvu pa so z desetimi točkami in dvema porazoma na tretjem mestu. Za vodilno Gorico zaostajajo za pet, za Olimpijo pa za tri točke.

"To je del posla. Tudi ta poraz prevzemam nase. Karkoli se bo zgodilo, bom to sprejel z dvignjeno glavo. Dajem vse, kar je možno, pripravljamo se maksimalno. Športni direktor Zlatko Zahović je doslej ogromno storil za klub, za strokovno vodstvo, tudi podporo sem čutil z njegove strani, tako da glede tega ni bilo nikoli težav," je o morebitnem slovesu po tekmi povedal Šimundža.

Ta se je dotaknil tudi tega, kako se dvigniti iz enega temnejših obdobij Maribora v zadnjih letih. "Drugi poraz v tako zgodnjem delu prvenstva ni dobrodošel. Treba bo še bolj poprijeti za delo, si še bolj poiskati individualne cilje. Skupni cilji so namreč že nastavljeni. Fantom, kar zadeva sam pristop na treningih, ne morem ničesar očitati. Tudi pred tekmo ni kazalo nič na to, kar se je zgodilo. Verjamem pa, da se bo krivulja slej ko prej obrnila navzgor," meni Šimundža.

Ta je lahko spremljal pravi mali šov Ezekiela Hentyja, ki je kot za šalo iz igre metal mariborsko obrambo in se dvakrat vpisal med strelce. Piko na i pa je ob koncu
dodal še kapetan Olimpije Andraž Šporar.

"Šli smo po tri točke, vedeli smo, da smo tega sposobni. Zmagali smo s 3:0 in kaj bi si lepšega želeli! Izjemna tekma Hentyja, vseh deset, vključno z mano, nas je garalo v obrambi, tako da nas niso konstantno prebijali. S to igro v obrambi in z disciplino smo zadržali 'ničlo', vedeli pa smo, da bomo s kakovostjo, ki jo imamo, tudi dosegli zadetek. Smo veliko bolj zreli, ne nihamo tako kot lani. Kontinuirano napadamo, ne letimo gor in dol. Ta zrelost se je poznala na tekmi," je dejal Šporar.

Zadovoljen je bil tudi strateg Olimpije Marijan Pušnik. "Nimam kaj drugega, kot čestitati fantom za zelo dobro predstavo. Vzdušje je bilo odlično, navijanje športno, za kar bi se zahvalil tudi obema navijaškima skupinama. Sam sem vesel te zmage, a ne zaradi Maribora, ampak zaradi treh točk v gosteh. Derbi pa dviga tudi samozavest. Rad bi pa videl, da fantje ostanejo trdno na tleh in da bi videli, da so sposobni še za kaj več. Gremo korak za korakom," pa je povedal Pušnik.