Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Odškodnina poplavljenim v Slavoniji - 60 centov

Deli na:
Odškodnina poplavljenim v Slavoniji - 60 centov

Foto: Reuters

Za poplavljeni vrt v vzhodni Slavoniji, na katerem je podivjana Sava lani uničila celoten pridelek in vse rastline, je družini Gajić iz Račinovaca občina namenila 4,49 kune (60 centov). Podobno je tudi v primeru njihove 83-letne sosede Emilije Maroševac, ki je dobila odločbo z zneskom 6,74 kune (88 centov).

Družini sta napovedali, da bosta odškodnini pustili državnemu proračunu. Menita namreč, da se država norčuje iz njih, zneska pa ne bosta prevzeli tudi zaradi sramote, je v nedeljo poročala zvečer hrvaška televizija.

Na občini so dejali, da so porazdelili ves denar, ki so ga dobili za odškodnine po poplavah na območju Županje v vzhodni Slavoniji. Kot so pojasnili, so bili fizičnim osebam namenjeni štirje odstotki višine škode, ki so jo prijavili pristojni komisiji. Nekatere družine so dobile tudi več kot 4000 evrov.

Da bi denar dobili, so morali imeti prebivalci transakcijski račun. Če ga niso odprli, odškodnine ne bodo prejeli. Družini Gajić in Maroševac bi plačali več za
odprtje računa, kot je vrednost ponujene odškodnine.

Katastrofalne poplave so maja lani v treh občinah na skrajnem vzhodu Slavonije povzročile za najmanj 1,7 milijarde kun (223 milijonov evrov) škode. Poplavljenih je bilo 7500 objektov, država pa je prevzela stroške celotne obnove zasebnih stanovanjskih objektov. V poplavah sta umrli dve osebi.