kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Oblak je reševal Atletico proti Realu

Deli na:
Oblak je reševal Atletico proti Realu

Foto: Reuters

Madridski obračun med Atleticom in Realom v prvi četrtfinalni tekmi evropske lige prvakov se je končal brez golov, eden najvidnejših posameznikov pa je bil domači vratar Jan Oblak. Juventus je v današnji drugi tekmi z golom Artura Vidala z 11-metrovke ugnal Monaco z 1:0. V sredo se bodo pomerili Porto - Bayern in PSG - Barcelona.

Prvi letošnji četrtfinalni "El Derbi Madrileno" na evropskem klubskem prizorišču se je končal brez zmagovalcev. Nogometaši španskega kraljevskega kluba, ki tudi branijo lansko lovoriko iz Lizbone, so bili v prvem polčasu absolutni gospodarji na stadionu Vicente Calderon, a njihove načrte je pokvaril slovenski reprezentant Oblak.

Gorenjec je že v tretji minuti z bravurozno obrambo zaustavil imenitno priložnost Valižana Garetha Balea, pet minut kasneje je zanesljivo posredoval po prostem strelu Cristiana Ronalda. V nadaljevanju so gostitelji nekoliko vzpostavili ravnotežja, osrednja osebnost dvoboja pa je bil še naprej 22-letni Oblak.

"Colchonerosi" se slovenskemu vratarju lahko zahvalijo, da je v prvem polčasu njihova mreža ostala nedotaknjena, škofjeloški vratar v madridski ekipi je nekajkrat zbrano in pravočasno posredoval po obetavnih poskusih Balea in Jamesa Rodrigueza.

V drugem polčasu je trenutno drugouvrščena ekipa v španskem prvenstvu imela jalovo premoč, za razliko od prve polovice tekme pa si tako izrazitih priložnosti ni priigrala in madridski "prvi polčas" se je končal brez zadetkov.

Juventus in Monaco sta se doslej le dvakrat pomerila v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, v sezoni 1997/98 je italijanska zasedba v polfinalu slavila s skupnim izidom 6:4. Zasedba iz kneževine je svojo moč dokazala že v osmini finala, ko je izločila favorizirani Arsenal iz Londona, svoje lepo negovane nogometne mišice je pokazala tudi v uvodnih dvajsetih minutah v Torinu, ko je nekajkrat resno ogrozila vrata Gigija Buffona, najbolj nevaren pa je bil Yannick Ferreira-Carrasco.

"Stara dama" se je v drugi polovici razburljivega prvega polčasa znebila pritiska Monaca, lažje je zadihala in počasi zagospodarila na svojem igrišču, najlepši priložnosti pa sta v 27. minuti zapravila Argentinec Carlos Tevez in v 45. minuti Čilenec Arturo Vidal.

Izbranci Massimiliana Allegrija so v drugi polovici tekme vendarle izkoristili prednost domačega igrišča. Edini gol so dosegli v 57. minuti, ko je Portugalec Ricardo Carvalho v svojem kazenskem prekršku na nedovoljen način zaustavil Španca Alavara Morato, z 11-metrovke pa je zadel Vidal.

V sredo bo portugalski Porto gostil nemški Bayern, francoski PSG pa špansko Barcelono. Vse štiri povratne četrtfinalne tekme bodo na sporedu 21. oziroma 22. aprila.