Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Novi argentinski selektor mora Messija prepričati, da se vrne v reprezentanco

Deli na:
Novi argentinski selektor mora Messija prepričati, da se vrne v reprezentanco

Foto: Getty Images

Edgardo Bauza, ki je pred kratkim prevzel selektorske naloge v argentinski izbrani vrsti, je v torek začel bržčas najtežjo službeno pot v karieri: odpotoval je v Barcelono, kjer bo skušal prepričati prvega zvezdnika te države Lionela Messija, naj premisli o slovesu od izbrane vrste.

Bauza je pogodbo sklenil 1. avgusta, dober teden pozneje pa je iz Buenos Airesa že odpotoval v Katalonijo. Pred odhodom je 58-letni selektor dejal, da je njegov prvi cilj prepričati Messija, da bi še kdaj oblekel modro-beli argentinski dres.

Messi je, potem ko je z Barcelono dosegel vse, kar je v nogometu mogoče, z Argentino pa na velikih tekmovanjih nikoli ni prišel do zlate medalje, po koncu letošnjega južnoameriškega prvenstva (Argentina je v finalu klonila proti Čilu) razočarano dejal, da je njegove reprezentančne kariere konec.

Za zdaj si zvezdnik Barcelone, ki je z zgrešeno enajstmetrovko tudi prispeval svoj delež pri porazu v finalu, odločitve še ni spremenil. "Upam, da se bova lahko pogovorila. Rad bi ga prepričal, da je vredno ostati v reprezentanci," je dejal selektor Bauza.

Kako uspešen je bil pri pogajanjih, bo morda videti že v petek, ko bo objavil seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi Argentine za SP 2018. Selektorski krst bo Bauza prestal na tekmah z Urugvajem in Venezuelo 1. in 6. septembra.