stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Messi bo vendarle še naprej igral za Argentino

Deli na:
Messi bo vendarle še naprej igral za Argentino

Foto: Getty Images

Eden najboljših nogometašev zadnjega desetletja Argentinec Lionel Messi je preklical reprezentančno upokojitev. Zvezdnik Barcelone je po letošnjem južnoameriškem prvenstvu, ki se je končalo konec junija, po porazu v finalu s Čilom napovedal reprezentančno upokojitev, po pregovarjanju skorajda celotne države pa si je 29-letnik le premislil.

Ob Messiju se je po Copi Americi poslovil tudi selektor Gerardo Martino. Namesto njega je na argentinsko klop sedel Edgardo Bauza, ki je takoj izrazil upanje, da Messija prepriča in vrne v reprezentanco. V tem je uspel, verjetno pa so svoj delček v odločitev dodali tudi Argentinci, ki so Messija tako in drugače prosili, da si premisli.

"Resno sem mislil o koncu reprezentančne poti, toda ljubezen do države in dresa je prevelika," je v izjavi za javnost zapisal Messi.

"Veliko težav je v argentinskem nogometu, nočem postati še en. Moramo popraviti stvari. To bom počel na igrišču. Resnica je, da sem veliko premišljeval o tem. Prepričan sem, da se ne bom vrnil. Toda ljubim svojo državo. Hvala ljudem, ki so me želeli nazaj. Upam, da si tudi drugi igralci premislijo in se vrnejo z mano, skupaj pa argentinskim ljudem prinesemo veselje," med drugim pravi argentinski virtuoz.