Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lionel Messi na jubilejni stoti tekmi brez zadetka

Deli na:
Lionel Messi na jubilejni stoti tekmi brez zadetka

Foto: Reuters

Argentina je na zadnji tekmi skupinskega dela južnoameriškega prvenstva Cope Americe z izidom 1:0 premagala Jamajko ter si pred začetkom izločilnih bojev zagotovila prvo mesto v skupini B. Tekma je pomenila tudi prav poseben jubilej za zvezdnika Barcelona Lionela Messija, ki je še stotič oblekel reprezentančni dres, a jubileja ni polepšal z golom.

Za Argentino je edini gol zadel Gonzalo Higuain, ki je v 11. minuti v kazenskem prostoru prestregel podajo Angela Di Marie ter žogo mojstrsko usmeril v levi spodnji kot.

V ponovitvi finala južnoameriškega prvenstva iz leta 2011 sta se v skupini B pomerila še Urugvaj in Paragvaj. Moštvi sta se razšli z neodločenim izidom 1:1. Prvi zadetek na tekmi je padel v 29. minuti po izvajanju kota. Carlos Sanchez je podal, Jose Mario Gimenez pa je podajo sprejel in ukanil paragvajskega vratarja Justa Villarja,

Tudi drugi zadetek na tekmi je padel v prvem polčasu po prekinitvi. Strel iz kota je izvajal Egdar Benitez, ki je našel Lucasa Barriosa, ta pa je žogo usmeril v mrežo.

Paragvajci in Urugvajci so si z remijem zagotovili napredovanje v izločilne boje. Na vrhu je Argentina s sedmimi točkami, Paragvaj je drugi s petimi, Urugvaj tretji s štirimi, Jamajka zadnja brez osvojene točke.

"Seveda, da bi se zelo rad tudi na tej tekmi, kakor na vsaki drugi, vpisal med strelce, vendar pa se nisem niti najmanj obremenjeval s tem, da bi moral zadeti, ker je to bila zame stota tekma za reprezentanco. Najpomembneje je, da smo se uvrstili v četrtfinale in nastope v skupinskem delu končali na prvem mestu," se po tekmi ni obremenjeval argentinski zvezdnik Messi.

"On bo odigral še 200., 300. tekmo oziroma toliko tekem, kolikor časa bo želel igrati. Nekaj najlepšega je, ko za reprezentanco zaigraš stotič in on je jubilej obeležil z zmago, na žalost ni zadel gola, če bi, bi to bil res popoln večer zanj," je po tekmi dejal vratar lanskih finalistov svetovnega prvenstva v Braziliji Sergio Romero.

V izločilne boje sta se iz skupine A že uvrstili gostitelji iz Čila in Bolivija, mesto v četrtfinalu pa imata iz skupine C že zagotovljeno Peru in Brazilija.