Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Lewandowski bo mučil Katančeve varovance

Deli na:
Lewandowski bo mučil Katančeve varovance

Foto: Getty Images

Slovensko člansko reprezentanco v oktobru čakata dve domači tekmi v sklopu kvalifikacij za SP 2018, v Ljubljani bodo varovanci Srečka Katanca najprej gostili Slovaško, potem pa še Anglijo. Dve tekmi pa bodo Slovenci odigrali tudi v novembru. Tri dni po kvalifikacijskem gostovanju pri Malti bodo Slovenci igrali še v gosteh s Poljaki.

Nogometni zvezi Slovenije in Poljske sta zadnje podrobnosti o prijateljski tekmi, ki bo 14. novembra ob 20.45 v Vroclavu, dorekli prejšnji teden v Atenah. Tekma, ki bo tri dni po gostovanju v Ta' Qaliju, bo odigrana v uradnem Fifinem terminu in bo že služila kot priprava na tekmo s Škotsko, ki bo 26. marca 2017 v Glasgowu.

Slovenija in Poljska sta se doslej pomerili petkrat, kar tri tekme pa so bile prijateljske. Prva tekma, leta 1996, se je končala brez zadetkov, leta 1998 pa so Slovenci izgubili z 2:0. Zadnja prijateljska tekma je bila leta 2004, takrat pa so Poljaki zabeležili zadnjo zmago proti Sloveniji. Obe kvalifikacijski tekmi za SP 2010 sta se namreč končali drugače - najprej sta reprezentanci remizirali prav v Vroclavu, gol za Slovenijo je takrat dosegel Zlatko Dedić in pričel tlakovati pot Slovenije proti SP v Južni Afriki. Na povratni tekmi v Mariboru je Slovenija slavila s 3:0, gole za Slovenijo pa so dosegli Dedič, Novaković in Birsa. Na tej tekmi je za Poljsko nastopil tudi zdajšnji največji zvezdnik poljske reprezentance, Robert Lewandowski.