Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Letališče v Los Angelesu odpira posebno čakalnico za bogate in slavne

Deli na:
Letališče v Los Angelesu odpira posebno čakalnico za bogate in slavne

Foto: Reuters

Vodstvo mednarodnega letališča v Los Angelesu LAX je odobrilo odprtje posebne potniške čakalnice, kjer bodo lahko bogati in slavni v miru pred paparaci in navadnimi radovednimi smrtniki čakali na svoj let.

Letališča po svetu že dlje časa ločujejo večino navadnih potnikov od premožnih, ki letijo v prvem ali poslovnem razredu s posebnimi čakalnicami, to kar načrtuje LAX pa gre malce dlje, čeprav za bogate in slavne na podoben način poskrbijo na drugih svetovnih letališčih, kot so London, Madrid, Pariz, Frankfurt in Amsterdam. Amerika je bila doslej glede potovanja z letali malce bolj "egalitarna".

Posebno čakalnico, kjer bodo posedali ali poležavali po sobah potniki, ki bodo k vozovnici doplačali med 1500 do 1800 dolarjev, bodo odprli v obnovljenem obstoječem hangarju, iz katerega jih bodo pred poletom ločeno vozili do glavnega terminala.

Tudi po pristanku na LAX se bodo lahko ti potniki odpravili v novo čakalnico in si malce odpočili pred nadaljevanjem svoje poti.

Posel gradnje in vodenja čakalnice, ki naj bi bila odprta čez šest do osem mesecev, prevzema varnostno podjetje iz Los Angelesa Gavin de Becker and Associates. Za investicijo treh milijonov dolarjev bo podjetje dobilo najemno pravico za deset let. Zaslužek bo velik, saj že v prvem letu delovanja čakalnice pričakujejo okoli 3,75 milijona dolarjev prihodkov.