Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Hrvati turistom: Nehajte delati neumne in nevarne selfije

Deli na:
Hrvati turistom: Nehajte delati neumne in nevarne selfije

Foto: Bobo

Hrvaška gorska reševalna služba (HGSS) je pozvala turiste, naj se ne izpostavljajo nevarnostim zaradi selfijev. Prejšnji teden je 20-letni Kanadčan za las ušel smrti, potem ko je med poskusom narediti selfie padel s 70-metrske razgledne točke na Plitvicah. Lani je zaradi podobne neprevidnosti na Plitvicah umrla slovaška državljanka.

Hrvaški gorski reševalci so na svojem profili na Twitterju na zabaven način v angleškemu jeziku opozorili državljane in turiste, naj bodo bolj previdni. "Dragi turisti, spoštujemo vas. Čas je, da tudi vi začnete spoštovati sebe. Zato prenehajte delati neumne in nevarne selfije. Hvala", so čivknili.

S tem so se pozvali na vse bolj pogoste primere nesreč turistov, ki se poskušajo fotografirati z mobilnimi telefoni na nevarnih mestih.

Mladi Kanadčan je na Plitvicah preživel padec s 70 metrov višine zahvaljujoč veji, za katero se je zataknil, a je utrpel hude poškodbe, je potrdila hrvaška policija.

Lani je na Plitvicah umrla 54-letna slovaška državljanka, ki je padla s stene pri poskusu fotografiranja slapov.

Tudi tri korejske turistke so se lani poškodovale na Plitvicah, potem ko so preskočile varnostno ograjo in se v objemu poskusile fotografirati s slapovi v ozadju. Padle so kakšnih 40 metrov po stenah in dve sta se ob tem poškodovali huje, ena pa lažje.

Poleg nesrečne Slovakinje je v preteklih petih letih v podobnih nesrečah v hrvaških nacionalnih parkih umrlo še pet oseb, od tega tri v Paklenici, so poročali hrvaški mediji.