premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

adam-kromer Njena.si

Adam in Gordana (Ljubezen na prvi pogled) dahnila ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Dragić se še ni odločil, ali bo letos igral za reprezentanco

Deli na:
Dragić se še ni odločil, ali bo letos igral za reprezentanco

Foto: Reuters

Vodstvo slovenske košarkarske reprezentance na čelu z direktorjem Matejem Avanzom in sekretarjem Rašem Nesterovićem je danes v Ljubljani predstavilo podrobnosti obiska v ZDA pri Goranu Dragiću ter razkrilo podrobnosti o njegovem nadaljnjem sodelovanju z reprezentanco Slovenije. A za več informacij bo potrebno še počakati.

Vodstvo KZS je v minulih dneh obiskalo Gorana Dragića, da bi se z njim pogovorilo o nadaljnjem sodelovanju oziroma igranju za slovensko reprezentanco, ki jo med 5. in 20. septembrom čaka letošnji Eurobasket, prvenstvo stare celine, ki ga bodo gostile Hrvaška, Francija, Nemčija in Latvija.

A se je vodstvo domače zveze v Slovenijo vrnilo brez končnih odgovorov. Goran Dragić namreč pričakuje drugega otroka, poleg tega se mu ob koncu sezone izteče tudi pogodba o igranju za Miami v ligi NBA, pravila slednje pa so vse strožja. Zdaj namreč omejujejo treniranje do pet tednov pred pričetkom nove sezone, za katero Dragić še sploh ne ve, kje bo igral. V primeru kršitve prepovedi treniranja, NBA naj bi to v prihodnje dosledno preverjala, lahko sledijo visoke sankcije tako za igralca kot tudi za zvezo, ki je igralca zvabila k treningu oziroma pripravam.

"Bili smo pri Goranu, Zorana so nekaj dni pred najinim obiskom poslali v razvojno ligo, a je zdaj že nazaj v Miamiju. Gorana je v Miamiju pričakalo čisto novo okolje, kjer se je dobro znašel. Kar se tiče reprezentance, je njegovo in naše razmišljanje, da ima v življenju prav zdaj določene stvari, ki jih mora rešiti. Pričakuje naraščaj, skleniti mora novo pogodbo, vsi smo se strinjali o tem, da počakamo dokončne odločitve do po sezoni, ko bo tudi Goran vedel, kje bo v nadaljevanju igral in da se mu zgodijo neke zadeve, ki so življenjsko pomembne in jih je treba spoštovati. Ko se vrne, se bomo spet dobili z njim in se po govorili o nadaljnjem sodelovanju," je na današnjem novinarskem srečanju na sedežu KZS dejal Nesterović.

Nekdanji vrhunski slovenski košarkar je ob tem povedal, da sta se z direktorjem slišala tudi z Zoranom Dragićem, ki komaj čaka sodelovanja z reprezentanco, željan je igranja, saj je imel "čudno" sezono in nestrpno pričakuje začetek priprav.

NBA bo v prihodnje bolj dosledno preverjala, kaj se dogaja z njihovimi igralci, ko se vrnejo v domovino med premorom lige. V pravilih je namreč zapisano, da lahko s treningi pričnejo šele pet tednov pred začetkom nove sezone, ki se začenja nekje konec oktobra in končuje sredi junija. Tako igralci kot domače zveze so po pogodbah zavezani, da se teh priporočil držijo.

"V NBA so nam dali vedeti, da se naj ne igramo z ognjem. Individualnih dogovorov s posameznimi igralci ne bo moglo biti, kazni bodo zelo striktne za obe strani, nihče ne bo lahkomiseln, da bi šel v to. Za nas bi to lahko pomenilo, da ostanemo brez igralca, če bi se odnosi z NBA poslabšali. Sploh si ne upam pomisliti, kaj bi bilo, če bi se igralec denimo poškodoval na treningu, na katerem sploh ne bi smel biti," pa je ob tem povedal direktor reprezentanc Avanzo.

"To velja za vse igralce, ki imajo v NBA podpisane pogodbe, gre za sporazum med Fibo in NBA. Vse zveze se ga morajo držati, za Francoze bo recimo še težje, saj imajo praktično celotno ekipo v NBA," je še dejal Avanzo.