andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Čestitke in naslovnice za zlato Tino

Deli na:
Čestitke in naslovnice za zlato Tino

Foto: Getty Images

Zlata medalja v Riu de Janeiru je Tini Trstenjak prinesla številne čestitke, tudi tiste državnega političnega vrha. Trstenjakova pa je poskrbela tudi za glavno temo slovenskih medijev. Ne le specializiranih športnih, vsi so na svojih naslovnicah in na osrednjih mestih spletnih strani poudarjali prvo kolajno Slovenije na letošnjih igrah.

Slovenska junakinja v Riu je dobila številne čestitke, predvsem na družbenih omrežjih. Z njimi so pohiteli tudi slovenski politiki, predsednik vlade Miro Cerar je tako v tvitu zapisal Zlata Tina Trstenjak! Iskrene čestitke za zlato, prvo medaljo v Riu in dvajseto na poletnih olimpij. igrah za Slovenijo!

Slovenski predsednik Borut Pahor je v čestitki na Twitterju zapisal Čestitke Tina in @TeamSlovenia! Prva zlata kolajna za Slovenijo. Za šport pristojna ministrica Maja Makovec Brenčič, ki je uspeh videla v živo, pa je zapisala Bravooo Tina #judo Čestitke za olimpijsko zlato! Veselimo se z vami @TeamSlovenia.

Osrednje mesto na naslovnici si je nasmejana Trstenjakova z medaljo v roki zaslužila v časniku Delo, podpis pod fotografijo pravi, da je Urška Žolnir dobila naslednico. Zlata bojevnica zaokrožila zbirko, so zapisali v naslovu članka, kjer so poudarili, da je zlata kolajna olajšanje po treh manj uspešnih dneh slovenske olimpijske odprave.

Časnik Večer je v spletni izdaji na najbolj vidno mesto postavil Trstenjakovo. Tina Trstenjak ima olimpijsko zlato! Naj uživa, se je razjokal oče, so zapisali v naslovu in nato podoživeli spremljanje olimpijskih bojev slovenske tekmovalke v baru na Lopati pri Celju, kjer je središče slovenskega juda. "Tina je sanjala o tem, zdaj je svoje sanje dosanjala. Naj uživa v teh trenutkih," so pri mariborskem časniku citirali njenega očeta Borisa Trstenjaka.

Urška Žolnir predala krono Tini Trstenjak, so zapisali pri Dnevniku in poudarili, da je močnemu slovenskemu napadu v prvih dneh olimpijskih iger v Riu zadoščeno z osvojitvijo prve medalje, prepričani so tudi, da ne bo zadnja.

Tudi športni časnik Ekipa SN je nasmejano Tino postavil na naslovnico (delila si jo sicer je s sodnikom nogometnega derbija Nejcem Kajtazovićem), z naslovom Takšne delajo le pri Fabjanovih pa so poudarili, da je Trstenjakova z zmago na igrah nasledila klubsko kolegico Urško Žolnir, ki je v isti kategoriji pod vodstvom trenerja Marjana Fabjana slavila pred štirimi leti.

Zlato v Riu! Tina Trstenjak po stopinjah Urške Žolnir, pa so udarno novico o slavju v Riu pospremili na spletnem portalu RTV Slovenija, kjer so ponudili tudi možnost podoživetja najboljših trenutkov zlatega torka v Riu in posnetke vseh dvobojev slovenske judoistke na poti do zlata in podelitev medalj ter poudarili nadaljevanje tradicije sijajnih judoistk, ki se bodo četrtič zaporedoma po Urški Žolnir v Atenah 2004 in Londonu 2012 ter Luciji Polavder v Pekingu 2008 domov vrnile z medaljo.