Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Brazilci bi Ryana Lochteja zvlekli pred sodnika

Deli na:
Brazilci bi Ryana Lochteja zvlekli pred sodnika

Foto: Getty Images

Tožilstvo v Rio de Janeiru je zaradi lažne prijave vložilo obtožnico proti Ryanu Lochteju, poročajo agencije. Dvaintridesetletni ameriški plavalec je med nedavnimi olimpijskimi igrami trdil, da so njega in tri njegove prijatelje v Riu napadli roparji, posnetki na varnostni kamerah pa so potrdili, da je zgodba izmišljena.

Policija je po preiskavi celoten primer predala tožilstvu, to pa je v četrtek vložilo obtožnico, poročajo brazilski mediji. Zdaj bo brazilsko pravosodje za sodelovanje zaprosilo ameriško, plavalcu pa za storjeni prekršek grozi do pol leta zapora ali pa vsaj denarna kazen.

Ameriški plavalci so si v drugem tednu iger, torej po plavalnih nastopih, izmislili zgodbo o dramatičnem oboroženem ropu. V resnici pa so se plavalci v jutranjih urh vračali z zabave, prepolne mehurje spraznili za eno od bencinskih črpalk, pri tem pa je Lochte iz objestnosti poškodoval še reklamni napis na bližnjem zidu. Varnostniki tega kajpada niso mirno gledali in na licu mesta zahtevali denar za storjeno škodo. Drago uriniranje je Lochte nato prijavil kot rop.

Lochte je neposredno po dogodku izgubil nekatere sponzorje. Po poročanju ameriških medijev naj bi bil Lochte pri odpovedi sponzorjev ob milijonski znesek.