Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Armstrong bo znova kolesaril po Franciji

Deli na:
Armstrong bo znova kolesaril po Franciji

Foto: Reuters

Nekdanji ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong se danes vrača na kraj zločina, na francoske ceste, kjer je pred leti blestel na dirki po Franciji, vendar kasneje zaradi dopinških prekrškov ostal brez sedmih zmag. Armstrong bo tokrat dva dni kolesaril v dobrodelne namene.

Armstrong bo na francoskih cestah član skupine kolesarjev pod vodstvom nekdanjega angleškega nogometaša Geoffa Thomasa, ki bo zbirala denar za zdravljenje levkemije. V skupini bodo poleg Armstronga večinoma nekdanji kolesarji. Skupina bo prekolesarila trase etap Toura dan pred profesionalci, Američan pa bo kolesaril 16. in 17. julija.

Dobrodelni kolesarji so pred začetkom upali, da bodo zbrali okrog milijona funtov oziroma 1,4 milijona evrov, do torka pa so zbali že 840.000 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vrnitev Armstronga na francoske ceste je močno razburila vodstvo Mednarodne kolesarske zveze kot tudi kolesarje, vendar se Američan kaj veliko na komentarje ne ozira. "Ljudje mislijo, da imam grenak odnos z državo in ljudmi. Rad se vračam. Ljubim Francijo," je prejšnji mesec povedal Armstrong.

Kolesarji, ki letos premagujejo traso 102. Toura se z vrnitvijo Armstronga na "kraj zločina" veliko ne obremenjujejo, vsaj trenutno vodilni Britanec Christopher Froome ne. "Niso na startni liniji etape. Ne bomo jih videli. Za nas kolesarje to ni dogodek," meni Froome, ki pa Armstrongu in drugim želi veliko sreče pri zbiranju denarnih sredstev. "Tu je, da podpre idejo Geoffa Thomasa, ki zbira denar za zdravljenje levkemije. Moja mama je umrla zaradi tega. Želim jim, da zberejo čim več denarja," je še dodal Britanec.

Na letošnjem Touru je podobna usoda kot Armstronga doletela Italijana Ivana Bassa. Ta je v ponedeljek predčasno končal francosko pentljo, saj so mu odkrili raka na modih. Pred leti je Američan dobil bitko z rakom na enakem mestu, Basso pa je vmes že prestal operacijo in sporočil, da je bila ta uspešna.