nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Vinko Gorenak, poslanec SDS, o stricokraciji

Deli na:
Vinko Gorenak, poslanec SDS, o stricokraciji

Vinko Gorenak, poslanec SDS: Ti isti strici iz ozadja danes, le slaba tri leta po tem, ko so organizirano romali na ljubljanski Magistrat in »zaprosili« Zorana Jankoviča, da naj kandidira na volitvah, tega istega Zorana Jankoviča pozivajo, da naj ne kandidira za predsednika PS, torej stranke, ki jo je ustanovil in na volitvah leta 2011 zmagal, prav na njihovo pobudo.

V takih razmerah se nam lahko postavi resno vprašanje. Ali je Slovenija resnično parlamentarna demokracija, kar sicer izhaja iz naše Ustave?

V razmerah, ko skupina vplivnih posameznikov, ki jih imenujemo strici iz ozadja, ob znatni podpori medijev in sindikatov, kot čarodej, ki potegne zajca iz praznega klobuka, ustanovi politično stranko, določi njenega vodjo in zmaga na volitvah, to ne moremo oceniti za normalno parlamentarno demokracijo.

V razmerah, ko ta ista skupina vplivnih posameznikov, ob znatni podpori medijev in sindikatov, ter zmanipuliranih protestnikov,  zamenja vlado in ustoliči vlado po svojem političnem okusu, to ne moremo oceniti za normalno parlamentarno demokracijo.

V razmerah, ko ta ista skupina vplivnih posameznikov govori o nedemokratičnosti v SDS, ki je na tajnih volitvah z ogromno večino za svojega predsednika že večkrat izvolila Janeza Janšo, sami pa  odločajo kdo bo in kdo ne bo predsednik PS, pa uradno sploh niso njeni člani, to ne moremo oceniti za parlamentarno demokracijo.

V razmerah, ko ta ista skupina vplivnih posameznikov, določa čas kdaj bodo ali ne bodo predčasne volitve, pri čemer pa ima v mislih seveda zmago strank politične levice, to ne moremo oceniti za parlamentarno demokracijo.

V razmerah, ko ta ista skupina vplivnih posameznikov, s pomočjo kvazi neodvisnih državnih institucij tipa KPK, sproža take in drugačne medijske afere zoper prvaka opozicije Janeza Janšo, to ne moremo oceniti za parlamentarno demokracijo.

V razmerah, ko ta ista skupina vplivnih posameznikov, s pomočjo v socializmu živečega in po socialističnih merilih delujočega pravosodja, brez pravnih argumentov preganja prvaka opozicije Janeza Janšo, za verbalne delikte socialističnega tipa pa tudi druge vidne člane opozicije, to ne moremo oceniti za parlamentarno demokracijo.

V takih razmerah ne moremo govoriti o Sloveniji kot o parlamentarni demokraciji, temveč o Sloveniji kot o »stricokraciji«.

Celoten zapis na blogu Vinka Gorenaka: http://www.vinkogorenak.net/2014/04/22/stricokracija/