Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

maček, ura, poletni čas, nastavitev ure Svet24.si

Ne pozabite, ponoči premikamo ure!

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Dragojevič Njena.si

Oliver Dragojević se bori!

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Izjava dneva

SLS lahko z dobrim programom spet pride v parlament

Deli na:
SLS lahko z dobrim programom spet pride v parlament

Foto: Primož Lavre

PETER VRISK, predsednik Zadružne zveze Slovenije

Velika škoda je bila storjena z uvedbo davčnih blagajn v kmetijstvu, ne samo slovenskim kmetom, ampak tudi slovenskim potrošnikom, saj se je zmanjšala ponudba kakovostnih lokalnih živil.

Svet je ekonomsko in politično tako nestabilen, predelava hrane pa tako specifična, da si brez ustrezne regulative in podpor srednjeročne in dolgoročne zanesljive oskrbe s hrano ne moremo zamisliti.

Strateški interes države bi moral biti, da pridelavo in predelavo hrane ohrani v slovenskem lastništvu, da ohranja kmetijske površine za pridelavo hrane.

Če Slovenija ne bi bila članica EU, ne bi imela skupne valute, skupnih in prostih mej, ne bi imela globalnega trga. Veliko je dobrih strani. Bojim pa se, da jih Slovenija premalo izkoristi.

Ne glede na to, kdo bo v prihodnosti latnik Mercatorja, sem prepričan, da bo imel interes sodelovati s slovenskimi proizvajalci, se pravi s kmeti, zadrugami in slovensko živilsko industrijo, in potrošniku ponuditi kakovostno lokalno hrano.

Bilo je kar precej napak, veliko medsebojnega obračunavanja, ampak menim, da ima SLS perspektivo, na terenu imamo veliko volilno bazo, imamo precej županov, zato sem prepričan, da SLS z dobrim programom lahko spet pride v parlament.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24