prenajedanje Dobra karma

Zakaj se zvečer sproži volčja lakota in ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Izjava dneva

Šarec o Toninu: Minister za obrambo bolj deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo

Deli na:
Šarec o Toninu: Minister za obrambo bolj deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo

Marjan Šarec - Foto: Primož Lavre

Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Slovenska vojska je na južni meji prisotna že nekaj let in sodeluje s Policijo. 37.a člen bi ji podelil dodatna pooblastila, kar pa še vedno ne pomeni, da bi delovali samostojno, brez policije. Lanskega avgusta je policija obravnavala cca. 2200 nezakonitih prehodov meje, kar je več kot v zadnjih treh mesecih skupaj. Torej številke ne potrjujejo potrebe po 37.a členu.

Kljub temu smo bili v LMŠ pripravljeni podpreti aktivacijo člena, a pod določenimi pogoji. Če bi vlada res tako nujno potrebovala ta člen, bi se bila pripravljena pogovarjati, a se ni. Torej na podlagi tega lahko sklepamo, da aktivacija ni potrebna.

Vsak dan poslušamo, kako je to naša vojska in da ji ne zaupamo. NASPROTNO, vojski in policiji zelo zaupamo, saj je ravno naša vlada namenila dodatna sredstva obema, kar je zlasti v policiji zelo opazno.

NIKAKOR pa ne zaupamo ljudem, ki ju vodijo, saj so čez noč obglavili vrh vojske in policije, tako da vojska nima načelnika in ga bo šele treba imenovati. Minister za obrambo pa bolj deluje kot skladiščnik in se fotografira pred vsakim tovornjakom, ki pripelje opremo.

Vsi, vključno s predsednikom vlade pa imajo čas na tviterju obračunavati zdaj z novinarji, naslednji hip s kom drugim. Torej je jasno, da vladi, ki v zakon za pomoč gospodarstvu pripelje dodatna policijska pooblastila, ne gre zaupati.

Na koncu pa je treba dodati, da je oba zakona, zlasti pa 37.a člen, Zakonodajno pravna služba DZ raztrgala.

Zato še enkrat, zaupamo policistkam in policistom, pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske, ne zaupamo pa tistim, ki jih vodijo. Žal, s svojimi kadrovskimi in drugimi potezami so zaupanje porušili.

FB

loading...
Loading...