Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Izjava dneva

Ekstremna desnica opravlja "umazano" delo za tranzicijsko levico

Deli na:
Ekstremna desnica opravlja "umazano" delo za tranzicijsko levico

Milan Zver, evropski poslanec SDS

Pa začnimo z Le Penovo. Kar malo tečno mi je odgovarjali na množico "fejk" tvitov, zakaj da sem glasoval proti ubogi Le Penovi. Družabnim medijem so se kasneje pridružili še nekateri dominatni in nepomemben dogodek je postal Dogodek. Glasovanja o odvzemu imunitete se v EP običajno razumejo kot nekakšno tehnično vprašanje, o katerem se glasuje brez razprave. Toda francoska političarka seveda ni kdorsibodi in je vse to spremenila v pravi cirkus in ga spretno politično izrablja. Več kot je raznih obtožb in ukrepov zoper njo, bolje ji politično kaže, tako doma kot v tujini.

Na družabnih omrežjih je tudi v Sloveniji dobila simpatije, zlasti v krogu nastajajoče skrajne desnice, ki je ostro napadlo zlasti evropske poslance iz vrst SDS. Tisti, ki so manipulirali s tem, so hoteli iz Le Penove napraviti žrtev, za kar krivijo tako zmerno levico kot zmerno desnico. Ne predstavljam si, da parlament ne bi glasoval tako, kot je. Težko bi pred demokratično javnostjo opravičili potrditev "eu" imunitete Le Penovi, ki si med drugim prizadeva za razpad taiste EU, medtem, ko imuniteto vzamemo vsakemu poslancu v postopku pred domačimi organi, četudi je proevropsko usmerjen. Poleg vsega je parlamentarna pravna stroka ocenila, da obstajajo razlogi za glasovanje.

Očitno pa se bo treba na takšne re-akcije nekaterih pri nas doma navaditi: medijska glasnost ekstremne desnice se namreč veča sorazmerno s pričakovanjem predčasnih volitev. Prepričan sem, da bomo na koncu zopet ugotovili, da so bili le instrumentalizirana epizoda v slovenski politiki, ki opravlja "umazano" delo za tranzicijsko levico (temu delu se lahko reče sesuvanje premočne SDS).

BLOG MILANA ZVERA