profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trump dvomi v nepristranskost posebnega tožilca Muellerja

Deli na:
Trump dvomi v nepristranskost posebnega tožilca Muellerja

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je postavil pod vprašaj nepristranskost posebnega tožilca Roberta Muellerja.

Mueller vodi preiskavo domnevnega vpletanja Rusije v ameriške volitve in morebitno povezanost s Trumpovo volilno kampanjo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V intervjuju za televizijo Fox je Trump dejal, da je Mueller, ki je tudi nekdanji direktor FBI, dober prijatelj z odpuščenim direktorjem FBI Jamesom Comeyjem.

V času predsednikovanja Georgea W. Busha sta Mueller in Comey sodelovala, Mueller kot direktor FBI in Comey kot namestnik pravosodnega ministra.


Trump je v intervjuju še dejal, da so uslužbenci, ki jih je najel Mueller za pomoč pri preiskavi, "vsi podporniki Hillary Clinton". Nekateri od teh uslužbencev so po pisanju ameriških medijev prispevali za kampanjo kandidatke demokratov na lanskih predsedniških volitvah, povzema AFP.

Ko so Trumpa vprašali, ali bi se moral Mueller umakniti iz preiskave, je ameriški predsednik odgovoril, da je Mueller "zelo dober prijatelj s Comeyjem, kar je sitno. Ampak je tudi ... morali bomo videti".

Trump je zavrnil obtožbe, da je oviral preiskavo in dodal, da je Comey izdajal tajne informacije. Vseeno pa je Trump še rekel, da je Mueller "spoštovanja vreden moški".

Mueller je bil na položaj posebnega tožilca za preiskavo domnevnega ruskega vpletanja v volitve imenovan po odpustitvi Comeyja 9. maja. Sam ni razkril nikakršnih podrobnosti v zvezi s preiskavo, glede na poročanje medijev pa naj bi preiskoval Trumpa zaradi morebitnega oviranja preiskave, tako v povezavi z odpustitvijo Comeyja kot z domnevnim poskusom vplivanja na zaključek preiskave nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna.