marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Svet

Trump bo imel prvo novinarsko konferenco po juliju

Deli na:
Trump bo imel prvo novinarsko konferenco po juliju

Foto: arhiv Reporterja

Bodoči predsednik ZDA Donald Trump bo imel danes v času senatnih zaslišanj njegovih kandidatov za kabinetne položaje prvo novinarsko konferenco po juliju.

Vprašanj zanj je ogromno. Novoizvoljeni predsedniki ZDA so se tradicionalno sestali z novinarji in odgovarjali na njihova vprašanja kmalu po volilni zmagi. Trump je najprej napovedal novinarsko konferenco sredi decembra lani, a jo nato odpovedal in nadaljeval komunikacijo s svetom preko tvitov.

Na vprašanja novinarjev bo novoizvoljeni predsednik odgovarjal dan po poslovilnem govoru predsednika ZDA Baracka Obame v Chicagu ter na dan zaslišanj treh kandidatov za ministre v prihodnji vladi. To so kandidat za državnega sekretarja Rex Tillerson, kandidatka za ministrico za izobraževanje Betsy DeVos ter kandidatka za ministrico za transport Elaine Chao.

Za Trumpa se je nabralo veliko vprašanj, med drugim o odnosu do ameriških obveščevalcev, ki so ugotovili, da je ruski predsednik Vladimir Putin ukazal dejavnosti v prid njegove zmage na volitvah. Američane in zaveznike skrbi njegov poziv k nadgradnji ameriških jedrskih zalog, volivce zanima tudi, ali bo izpolnil obljubo o gradnji zidu na meji z Mehiko.

Svet zanima, kaj je z napovedano prepovedjo vstopa muslimanov v ZDA, milijone v ZDA pa, kaj bo z napovedanim izgonom 12 milijonov nezakonitih priseljencev. Veliko je tudi vprašanj o konfliktu interesov Trumpa, članov njegove družine in kandidatov za položaje v administraciji.

Trump se sicer doslej ni izkazal s konkretnimi odgovori.