Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Theresi May naj bi po volilnem debaklu grozil upor v stranki

Deli na:
Theresi May naj bi po volilnem debaklu grozil upor v stranki

Foto: Reuters

Britanska premierka Theresa May ima deset dni časa, da reši svoj mandat, poroča britanski časnik Sunday Times.

Če ji do 28. junija ne bo uspelo zagotoviti podpore parlamenta za zakonodajne načrte za prihodnji dve leti, bi lahko več kot deset poslancev njene stranke zahtevalo glasovanje o nezaupnici, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Upor proti Mayevi se kuha, potem ko je njena konservativna stranka na predčasnih volitvah izgubila večino v parlamentu. Vlada se je na udaru kritik še dodatno znašla zaradi neustreznega odziva na smrtonosni požar v Londonu.

Če parlament v ključnem glasovanju 28. junija ne bo podprl načrtov Mayjeve za prihodnji dve leti, bi ji lahko grozilo glasovanje o nezaupnici, piše Times. Novica o nezadovoljnih poslancih je odjeknila en dan pred začetkom pogajanj Velike Britanije in EU o brexitu.

Državni sekretar za trgovino Greg Hands je sicer poročanje zanikal in za Sky News zatrdil, da je stranka "enotna" v podpori premierki.

Britanska vlada je ta konec tedna razkrila, da bo prihodnjo sejo britanskega parlamenta raztegnila z običajnega enega na dve leti. Tako naj bi imeli poslanci dovolj časa, da bi lahko skrbno preučili zakonodajo, povezano z brexitom.

Britanski minister za brexit David Davis je medtem danes zavrnil govorice, da Velika Britanija morda vendarle ne bo zapustila EU. "Nihče ne bi smel dvomiti - zapuščamo EU in tako uresničujemo rezultat zgodovinskega referenduma," je dejal dan pred začetkom pogajanj. "Sedaj se začne trdo delo," je še dodal.